Parcours Flandriencross heeft nieuwe lus en aangelegde berg

Parcours Flandriencross heeft nieuwe lus en aangelegde berg

De meeste crossen proberen elk jaar wat vernieuwing te brengen in hun parcours, ook de Flandriencross. Dit jaar pakken ze in Hamme uit met een nieuwe lus en extra hindernis.

Vorig jaar werd de materiaalpost al verlegd naar de weide tussen de twee vijvers van Domein Meulenbroek. Op die manier is de afstand tussen de materiaalposten beter verdeeld over het parcours van de Flandriencross. Het resulteerde vorig jaar bovendien in een modderige strook. Ook de aankomststrook werd toen verlengd om een meer volwaardige sprint te krijgen.

In de editie 2018 krijgt de zone aan de sporthal een nieuwe lus. Het bergje waar vorig jaar de Toyo Tires trap (hindernis met autobanden) zich bevond, is weg maar de organisatie maakt nu gebruik van een andere aangelegde berg op de grote weide aan de sporthal. Daar zijn ook een extra reeks lussen getrokken.

Naast de Toyo Tires trap is de berg ook een tweede keer in het parcours opgenomen voor een korte nijdige klim en afdaling richting de Time gap. De renners passeren tussendoor ook over een brug en tribune.


Vind hier nog enkele foto's van delen van het parcours klik
Vind meer info van de Flandriencross via onze kalenderpagina

Foto's © Veldritkrant - MD / Tekst: Bart D





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!