Parcours Flandriencross ondergaat enkele aanpassingen

Parcours Flandriencross ondergaat enkele aanpassingen

Zondag staat de derde manche van de DVV verzekeringen Trofee op het programma, de Flandriencross. Het parcours in Hamme ondergaat enkele aanpassingen in vergelijking met de laatste editie én er werd een nieuwe hindernis met banden aangelegd.

Het parcours van de VIO Flandriencross in Hamme ondergaat enkele aanpassingen in vergelijking met de laatste editie. Zo ligt de materiaalpost tussen de twee vijvers van Domein Meulenbroek in plaats van tussen de vijver en de sporthal. “Op die manier is de afstand tussen de materiaalposten beter verdeeld over het parcours”, zegt Erwin Vervecken van Golazo.

Een tweede wijziging in het parcours is de aankomststrook. De renners draaien vijftig meter vroeger de weg op, waardoor ze in de slotronde bij de aankomst een volwaardige sprint van zo’n 200 meter krijgen.

Nieuwe hindernis met autobanden

Een nieuwigheidje dit jaar is een hindernis met autobanden, de 'Toyo Tires Trap'. Na de balkjes in het begin van de omloop zullen de renners ter hoogte van het Primus VIP café een helling met verschillende treden van banden moeten overwinnen. Een hindernis die de vaardigheid van de renners extra op de proef zal stellen. “Met de technische kwaliteiten van de huidige generatie, met Mathieu van der Poel op kop, kijk ik van niets meer op. Aan een lage snelheid zullen er zeker renners zijn die hierover kunnen rijden”, voorspelt Vervecken. “Al zullen de weersomstandigheden daar zeker een belangrijke rol in spelen."


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Bart D

Vind parcours, ... via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!