Max der punten in de superprestige voor Mathieu van der Poel

Max der punten in de superprestige voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel blijft ongeslagen in de Telenet Superprestige van dit veldritseizoen. In de vierde manche, in Gavere, bleek geen kruid gewassen tegen de Europese kampioen veldrijden.

Vorig veldritseizoen was Mathieu van der Poel ook op weg naar winst in Gavere maar een voorval in de slotronde besliste daar anders over. Dit jaar kon niets of niemand de Europese kampioen iets in de weg leggen in de vierde manche van de Telenet Superprestige. Van der Poel nam een goede start, draaide als eerste het veld in en wachtte niet af, zoals hij naar eigen zeggen daags voordien in Niel wel deed (lees hier). Toon Aerts was de enige bij machte om te volgen. Toen de Telenet Fidea Lion even de kop overnam en Wout van Aert naderde tot op een tiental seconden van het duo, achtte Mathieu het moment gekomen om te versnellen en iedereen achter zich te laten. De Corendon-Circuskopman bouwde zijn voorsprong uit en soleerde foutloos richting zijn perfecte score, tot dusver, van vier zeges op vier superprestigewedstrijden.

Beste technische cross ooit

Van der Poel vertelde na de wedstrijd dat hij geen vooraf doordacht plan uitvoerde."Nee, da's het moment. Ik was heel goed weg. Ik had voor de start gezegd dat ik zo'n dag als vorig jaar wou hebben, maar ik was misschien nog wel beter. Ik denk dat ik vandaag één van mijn beste technische crossen ooit reed, dus ja, geen enkel foutje. Dat geeft wel vertrouwen en is leuk als je zo kunt rondrijden."

Toon Aerts was eigenlijk de enige die het Van der Poel wat moeilijk maakte. "Toon bood goed weerwerk in het begin. Ik wist dat hij heel sterk was op zo'n omloop. Vorig jaar ook al. Het is echt wel een enorm lastige cross. Ik heb ook echt afgezien. Die Gavereberg werd elke ronde lastiger en lastiger. Maar ik ben supertevreden."

Een goeie zaak voor het klassement

Mathieu heeft er geen erg in dat hij slechts één puntje meer scoort voor het klassement dan, in zijn geval, de tweede. "Neen, eigenlijk niet. Dat is nu éénmaal het superprestigeklassement. Dat is bijna elk jaar dat de eindwinnaar in Middelkerke (nvdr. slotmanche) nog steeds moet rijden voor het klassement. Voor de renner is dit misschien wel jammer maar ik denk voor de spanning in het klassement wel een goeie zaak.", aldus Mathieu van der Poel.

Foto's© Bram Van Lent / Tekst Bart D

Vind alle uitslagen en klassementen van/na Superprestige Gavere via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

september 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!