Mathieu van der Poel voegt Jaarmarktcross toe aan palmares

Mathieu van der Poel voegt Jaarmarktcross toe aan palmares

Mathieu van der Poel heeft de Jaarmarktcross in Niel op zijn naam weten te schrijven. De Europese kampioen koos er deze keer niet voor om vrij vroeg in de wedstrijd te soleren maar sloeg toe in de slotfase.

Mathieu van der Poel versnelde in de derde ronde maar koos er dan bewust voor om niet vol door te gaan. Samen met Toon Aerts, Lars van der Haar en Laurens Sweeck zou de Europese kampioen zijn finale rijden.

"Ik heb bewust wat ingehouden", legt Van der Poel na afloop uit. "Het was een lastige cross, zeker met de tegenwind op die lange rechte stukken. Ik had dan ook geen zin om mij al vroeg in de wedstrijd helemaal kapot te rijden. Ik wist dat het achter mij nooit zou stilvallen, zeker omdat er in dit klassement op tijd wordt gereden ."

Na een foutje van Toon Aerts in de zandbak zag Laurens Sweeck zijn kans en kwam alleen op kop. Van der Poel liet niet begaan, beende Sweeck bij en plaatste na ongeveer driekwart wedstrijd dan maar zijn slotoffensief. Toon Aerts reed nog Laurens voorbij maar ook hij kon de Europese kampioen niet meer inhalen en finishte op 10 sec van de winnaar. Sweeck vervolledigde het podium als derde.

Mathieu van der Poel heeft zo bij zijn eerste deelname meteen de Jaarmarktcross toegevoegd aan zijn palmares. "Dit is toch één van de oudste crossen. Het is altijd leuk om die eens te winnen. Voor het eerst reden we ook echt in de modder. Zelf heb ik er geen probleem mee om vuil te worden, mijn mama vindt dat misschien iets minder leuk.", aldus Mathieu.

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron reactie: DVV Trofee
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!