Ryan Cortjens zegeviert bij de juniores in Gavere

Ryan Cortjens zegeviert bij de juniores in Gavere

Ryan Cortjens heeft de wedstrijd bij de juniores gewonnen in Gavere. De Iko-Beobankrenner wist in de voorlaatste ronde de leider in het klassement Witse Meeussen er af te rijden.

Het trio Pim Ronhaar, Witse Meeussen en Ryan Cortjens namen in de eerste ronde een kloofje op een groepje met Luke Verburg, Yente Peirens, Lars Boven en Thibau Nys. Nys probeerde nog de sprong naar voor te maken maar de drie koplopers bleken te sterk. In de tweede wedstrijdhelft verhoogde Meeussen het tempo met als doel zijn metgezellen er af te gooien. Zijn teamgenoot Ronhaar moest de rol lossen maar Cortjens plooide niet. Integendeel, de Iko-Beobankrenner had zijn wedstrijd goed ingedeeld, gaf zich in de voorlaatste ronde volledig op de lange klim en reed weg van de leider in het klassement. Zelfs een foutje in de laatste ronde hield Ryan Cortjens niet weg van zijn eerste overwinning van het seizoen, de tweede van de dag voor de jongerenploeg van de broers Roodhooft. Eerder op de dag was Aaron Dockx al aan het feest bij de nieuwelingen (lees hier)

De lange klim

"Ik heb er lang op moeten wachten, maar het is wel meteen een heel mooie cross om te winnen”, klonk het bij Cortjens na de wedstrijd. “Ik ben er dan ook heel blij mee, want tot nu toe was het seizoen één grote aaneenschakeling van ontgoochelingen. Ofwel liep het al mis bij de start, ofwel was er altijd wel pech mee gemoeid. En dat terwijl het gevoel wel altijd goed was. Ook vandaag bleef ik niet helemaal van pech gespaard, maar mijn lekke band in de eerste ronde was gelukkig net voor de materiaalpost waardoor ik snel kon wisselen van fiets. Daarna heb ik enkele ronden bekeken waar ik beter was dan mijn twee gezellen en ik wist dan ook dat de lange klim de plaats was waar ik moest proberen om het verschil te maken. Dat lukte, maar toen ik in de slotronde even bleef haperen toen ik op een te grote versnelling stond, dreigde het nog opnieuw spannend te worden. Gelukkig kon ik het snel rechtzetten."

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / bron reactie: Superprestige
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!