Dockx en Michels primus bij de nieuwelingen in Gavere

Dockx en Michels primus bij de nieuwelingen in Gavere

Aaron Dockx en Jente Michels hebben de wedstrijd bij respectievelijk eerstejaars en tweedejaars nieuwelingen gewonnen in Gavere. Beide jonge crossers soleerden naar hun zoveelste overwinning van dit seizoen.

Bij de eerstejaars nieuwelingen liet Aaron Dockx er geen gras over groeien. Na de eerste ronde kwam hij al door met een handvol seconden voorsprong op achtervolger Iben Rommelaere en een 20-tal op Nederlander Huising. Uiteindelijk soleerde Dockx tot de finish.

"De eerste ronde ging het heel snel en toen kon ik al voor een groot stuk het verschil maken”, vertelde Dockx na de wedstrijd. “Daarna is het op zo’n zwaar parcours vooral van belang om een tempo vast te houden waarbij je niet over je toeren gaat. Huising reed blijkbaar zowat even snel, door de speakers bleef ik goed op de hoogte dat het verschil nagenoeg ongewijzigd bleef. Na veel snelle omlopen was dit een eerste echte moddercross. Ik kan beide wel aan, al is het in de modder toch wel wat technischer en op dat vlak kan ik nog vorderingen maken.”

Enigszins zelf verrast

Ook bij de tweedejaars nieuwelingen een gelijkaardig verhaal. Alweer Jente Michels die de sterkste van het pak bleek. Michels ging er in het begin van de wedstrijd van door en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit tot op de meet.

"Mijn grote voorsprong aan de finish is toch wel een verrassing”, klonk het enigszins verbaasd bij Michels. “Een zwaar parcours zoals dit is in principe nog niet echt mijn ding. Daarvoor heb je vooral macht nodig en dat mis ik toch nog een beetje in vergelijking met enkele concurrenten die al wat meer body hebben. Nu had ik me wel wat specifieker op deze wedstrijd voorbereid en als de conditie goed is, kan je blijkbaar veel aan."

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / bron reactie: Superprestige
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!