Mathieu van der Poel demonstreerde in Superprestige Ruddervoorde

Mathieu van der Poel demonstreerde in Superprestige Ruddervoorde

Mathieu van der Poel heeft met overmacht de derde manche van de Telenet Superprestige gewonnen. Na welgeteld één ronde was de rest van het deelnemersveld aan het rijden voor ten hoogste plek twee

Wie gisteren had gedacht dat door de aanwezigheid van de felle wind de wedstrijd even gesloten zou blijven, was er aan voor de moeite. Mathieu van der Poel plaatste halfweg de eerste ronde een versnelling en weg was hij. De rest van het deelnemersveld berustte vrij snel in het gegeven dat de tweede plaats het hoogst haalbare zou worden.

Tot half koers zaten heel wat veldrijders nog kort bij elkaar. Wout van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Joris Nieuwenhuis wisten dan toch wat voorsprong te nemen. Deze laatste viel weg uit dit groepje na een uitschuiver en even later zakte ook Laurens Sweeck terug. Met minder dan twee ronden te gaan reed de wereldkampioen veldrijden met een serieuze versnelling weg van zijn metgezellen en wist de tweede plaats te pakken. De strijd voor de derde podiumplek werd gewonnen door Toon Aerts, die Eli Iserbyt achter zich kon houden. Lars van der Haar leek op weg naar de vijfde plaats maar viel bij het opdraaien van de laatste rechte lijn. Pidcock kon de Nederlander niet meer ontwijken en ging ook tegen de vlakte. Zo kon Michael Vanthourenhout na een lange inhaalrace dan toch nog beslag leggen op een top 5-plaats. De West-Vlaming was namelijk in het begin van de wedstrijd tot stilstand gedwongen na een hapering in de allereerste bocht en moest een tijd lang achtervolgen.

Vol vertrouwen richting EK

"De sterkte van de wind viel beter mee dan wat ik na de verkenning had verwacht”, vertelde Van der Poel na afloop. “De eerste halve ronde zat ik in derde positie, maar ik had het gevoel dat het sneller kon. Daarom nam ik de leiding en er ontstond ook een kloofje. Het zal wel zo zijn dat ik op bepaalde momenten een aantal seconden cadeau heb gekregen omdat de rest twijfelde, maar daar hoopte ik ook wel op. Het belangrijkste is dat ik zelf een heel goed gevoel had, enkel in het zand liep het soms iets minder. In ieder geval mag ik vol vertrouwen richting EK trekken. Dit is een mooie trui die ik graag een jaartje langer wil behouden."


Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / Bron reactie: Superprestige

Vind alle uitslagen en klassementen van/na SP Ruddervoorde via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!