Marianne Vos zet spannende wedstrijd in slotfase naar haar hand

Marianne Vos zet spannende wedstrijd in slotfase naar haar hand

Marianne Vos heeft zich in de slotfase de sterktste getoond in alweer een boeiende race bij de dames, in Ruddervoorde. Annemarie Worst finishte deze keer als tweede in de superprestigewedstrijd en Kim Van de Steene werd derde.

Het duurde tot in de tweede ronde bij de dames in Ruddervoorde alvorens er enige afscheiding kwam vooraan. Belofte Ceylin del Carmen Alvarado schudde als één van de eersten aan de boom en kreeg Ellen Van Loy, Annemarie Worst en Marianne Vos mee in haar spoor. Achter dit viertal volgden onder meer Sanne Cant, Maud Kaptheijns en Kim Van de Steene, die al een pak rensters remonteerde en ook nog eens de achtervolging inzette op de kopgroep. Van de Steene slaagde in haar opzet, met dank aan een opmerkelijke passage met zevenmijlslaarzen door de zandstrook, en nam meteen het heft in handen.

Met minder dan twee ronden te gaan, achtte Vos het moment gekomen om het slotoffensief in te zetten. Enkel Annemarie Worst kon haar versnelling beantwoorden maar moest even later toch de rol lossen. Ook voor Van Loy lag het tempo van Vos te hoog en zij maakte bovendien een schuiver waardoor ook Alvarado werd opgehouden. Bij het ingaan van de laatste ronde volgde Worst op een handvol seconden van de koploopster. Achter de renster van Steylaerts-777 had zich dan een groepje gevormd met Sanne Cant, Kim Van de Steene, Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado en Alice Maria Arzuffi.

Marianne Vos soleerde uiteindelijk naar haar vijfde overwinning van het veldritseizoen. Annemarie Worst kon haar tweede plaats consolideren en een sterke Kim Van de Steene finishte als derde. Denise Betsema, de winnares van de GP Neerpelt gisteren, bolde als vierde over de meet. Ceylin del Carmen Alvarado werd vijfde en was de eerste belofte. Zij is ook de leidster in superprestigeklassement bij beloften dames. Annemarie Worst is dat bij de elite.

De wind

"De wind speelde een heel grote rol vandaag. Op kop was het serieus beuken, in het wiel was het een pak aangenamer fietsen. Niemand zat te springen om de leiding te nemen, maar toen het groepje met Cant dichterbij kwam, heb ik toch maar een versnelling geplaatst. Ik voelde me nog goed en zag dat de andere dames in de kopgroep het stilaan wat moeilijker kregen. Annemarie ging nog even mee, maar uiteindelijk bleek ik toch het verschil te kunnen maken. Weer eentje bij op mijn palmares, het was de eerste keer dat ik hier reed.", aldus Marianne Vos na afloop.


Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / Bron reactie: Superprestige


Vind alle uitslagen en klassementen van/na SP Ruddervoorde via onze kalenderpagina 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!