Denise Betsema pakt verdiende zege in het Dommelhof

Denise Betsema pakt verdiende zege in het Dommelhof

Denise Betsema heeft de eerste wedstrijd van de Soudal Classics gewonnen. De Nederlandse toonde van bij de start heel wat initiatief en kwam solo aan in Neerpelt.

Denise Betsema kon met haar landgenote Maud Kaptheijns bij aanvang van de wedstrijd al een kloofje slaan. En in de tweede ronde trok Betsema er alleen op uit. Ze bouwde haar voorsprong uit en hield vol tot aan de meet. Achter haar werd gestreden voor plek twee, tussen de lokale Laura Verdonschot en Ceylin Alvarado, die samen de slotronde ingingen. Dat resulteerde als volgt op het podium: 1. Denise Betsema (Ned) 2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 3. Laura Verdonschot

Eerste zege in België

"Het was zwaar maar dit parcours ligt me geweldig goed, vergelijkbaar met Texel, waar ik woon. Mijn benen voelden van bij de start goed aan. Ik sloeg meteen een kloofje, samen met Maud, en ging daarna alleen door. Tot mijn eigen verbazing kon ik voorop blijven. Deze zege in de Soudal Classics is een van mijn mooiste overwinningen. Het is mijn eerste zege in België in een sterk deelnemersveld", aldus een blije Denise Betsema.


Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D / bron: Soudal GP Neerpelt


Volledige uitslag GP Neerpelt klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!