Laurens Sweeck pakt voor derde keer op rij de zege in Neerpelt

Laurens Sweeck pakt voor derde keer op rij de zege in Neerpelt

Laurens Sweeck heeft gisteren voor de derde opeenvolgende keer de Soudal GP Neerpelt gewonnen. Corendon-Circus had met Marcel Meisen en David van der Poel twee renners mee op het podium.

Net als in alle andere crossen ging het er ook op het snel en technisch parcours in het Dommelhof van bij de start hard aan toe in Neerpelt. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts was de eerste manche van de Soudal Classics een uitgelezen kans voor tal van renners om op het podium te geraken. Dat was ook merkbaar aan het wedstrijdverloop. Elk om beurt probeerde iemand de koers naar zijn hand te zetten, maar niet meteen met resultaat. Michael Vanthourenhout was de eerste die met zijn versnelling enkele mannen overboord wist te gooien. In zijn spoor volgde Laurens Sweeck en kort er achter onder andere Quinten Hermans. Toen Vanthourenhout in de fout ging, kwam Laurens alleen op kop van de wedstrijd. De Pauwels Sauzen-Vastgoedservicerenner kon op een parcours dat hem duidelijk ligt een kloofje uitbouwen op de rest. David van der Poel en zijn teamgenoot Marcel Meisen zaten in de slotfase het dichtst achter Sweeck. Een verrassende Meisen kwam nog heel kort maar strandde op een toch knappe tweede plaats. David werd een mooie derde. Diether Sweeck, ook in goede doen gisteren, finishte als vierde.

Laurens Sweeck pakte zo in de openingsmache van de Soudal Classics zijn eerste zege van het seizoen en won voor het derde jaar op rij in Neerpelt. Zijn reactie na de wedstrijd:

vimeo© Julien Gielen


Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D


Vind alle uitslagen van de Soudal GP Neerpelt via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!