Loes Sels wint vierde editie van Kermiscross Ardooie voor dames

Loes Sels wint vierde editie van Kermiscross Ardooie voor dames

Loes Sels heeft de Kermiscross in Ardooie op haar naam weten te schrijven. Ellen Van Loy finishte als tweede en de winnares van vorig jaar, Katie Compton, werd derde.

Na 2 ronden op het snelle parcours in Ardooie vormde zich een koptrio bij de dames, met Ellen Van Loy, Katie Compton en Loes Sels. Het leek er op dat deze drie het podium zouden bezetten. Achter de kopgroep volgde een viertal met Kim Van De Steene, Elle Anderson, Geerte Hoeke en Nikki Brammeier. Deze laatste ging op een paar ronden van het einde nog in de tegenaanval maar slaagde niet in haar opzet om de leidsters bij te benen.

In de slotronde wist Loes Sels op een hellende strook weg te rijden van haar kompanen, om vervolgens, net als Wout van Aert erna zou doen, naar haar eerste zege van het veldritseizoen te rijden. Ellen Van Loy, die nog trachtte de solerende Sels bij te halen, strandde op een mooie tweede plaats en de winnares van vorig jaar, Katie Compton, mocht mee het podium op als derde.

De wedstrijd voor de dames was toe aan zijn vierde editie in Ardooie. In 2015 won Thalita de Jong (Ned), in 2016 Sanne Cant en vorig jaar dus Katie Compton (USA), zoals je al las.

Foto© Lindsey Ameye en Veldritkrant / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina


Foto©Veldritkrant. be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!