Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Marlux-Bingoal blikt tevreden terug op buitenlandse uitstappen

Marlux-Bingoal blikt tevreden terug op buitenlandse uitstappen

Marlux-Bingoal komt met een goed gevoel terug van de buitenlandse uitstappen. De twee zeges van Laura Verdonschot, de podiumplaats van Michael Vanthourenhout en een goede collectieve prestatie dragen daar toe bij.

Laura Verdonschot soleerde in het Zwitserse Illnau naar een eerste zege tijdens haar buitenlandse verplaatsing. Bij de heren flankeerden Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph de winnaar David Van der Poel op het podium. Enkele dagen later won Laura ook de openingswedstrijd van de Toi Toi Cup, een UCI C1-wedstrijd in het Tsjechische Unicov. Daar miste Dieter net het podium.

Belofte Eli Iserbyt

Eli Iserbyt gaf eerder al aan de World Cup 2018-2019 te beslechten bij de beloften. In de Verenigde Staten reed hij mee bij elite heren vermits er geen aparte categorie U23 werd georganiseerd. Met een 7de en 8ste plaats tussen de grote jongens kan de 20-jarige West-Vlaming best tevreden zijn. In Waterloo maakte hij tot half koers deel uit van de kopgroep, waarvan hij na een hapering bergop de aansluiting misliep. Als we er de WB-stand bij elite heren na Amerika op nakijken, is Eli bovendien de eerste renner van Marlux-Bingoal in het klassement. Voor even dus, vermits Iserbyt vanaf Bern (Zwi) bij de beloften uitkomt.

Opsteker voor Michael Vanthourenhout

Was het vorig jaar in Iowa City nog heet en stoffig dan was het dit jaar koud en modderig. "Omstandigheden zoals Michael Vanthourenhout ze graag ziet", klinkt het bij het team. Na twee tegenvallende wedstrijden in Geraardsbergen en Waterloo was Vanthourenhout toe aan een opsteker. In de wereldbekermanche van de Jingle Cross reed hij naar een mooie en deugddoende derde plaats. "Zeven dagen zat ik een beetje met kopzorgen: je weet niet echt wat er scheelt. Ik heb deze week nog eens goed getraind, maar ook het hoofd wat leeg gemaakt. En dat werpt nu zijn vruchten af. Dat doet heel veel deugd. Dit is ook een parcours dat me veel beter op het lijf geschreven is. En dat blijkt uit het resultaat. In het begin werkten ik en Quinten samen om het gaatje op de achtervolgers wat groter te maken. Drie ronden van het einde voelde ik dat ik bergop iets beter was. De voorlaatste ronde heb ik dan alles op alles gezet voor die derde plaats.", aldus Michael na afloop.

WB Waterloo (USA)

Eli Iserbyt 7de
Kevin Pauwels 12de
Michael Vanthourenhout DNF

Dames: Alicia Franck 26ste

WB Iowa City (USA)

Michael Vanthourenhout 3de
Kevin Pauwels 7de
Eli Iserbyt 8ste

Dames: Alicia Franck 33ste

WB-stand na USA

8. Eli Iserbyt 94 ptn
9. Kevin Pauwels 87 ptn
19. Michael Vanthourenhout 65 ptn (enkel ptn van Iowa City)

Foto's© Veldritkrant - Toi Toi Cup / Tekst Bart D


Vind uitslagen WB-manches via onze kalenderpagina
Tip: klik op tekst in 't rood voor meer info, is link
Zoeken

Kalender

juni 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930