David Van der Poel wint opener van EKZ Cross Tour 2018-2019

David Van der Poel wint opener van EKZ Cross Tour 2018-2019

David Van der Poel heeft in Baden (Zwi) de eerste wedstrijd van de EKZ Cross Tour van dit veldritseizoen op zijn naam geschreven. De Zwitser Nicola Rohrbach finishte als tweede en Dieter Vanthourenhout knap derde.

In het Zwitsere Baden stond gisteren de eerste manche van de EKZ Cross Tour van dit seizoen op het programma. Corendon-Circus kon al vroeg op de dag vieren met de overwinning van de pas tot het team toegetreden Loris Rouiller. De Zwitser kwam als eerste over de meet bij de U19-amateurs-masters, wat toch een beetje een apart samengestelde categorie is. Rouiller trakteerde bij het overschrijden van de finish het publiek met een wheelie (zie foto)

Bij elite dames was de zege voor de Duitse kampioene Elisabeth Brandau, voor de ons meer vertrouwde Pavla Havlikova (Tsj) en Denise Betsema (Ned).


De UCI C1-wedstrijd bij elite heren in Baden, op een niet te onderschatten omloop, kon rekenen op een mooi deelnemersveld. Voor de Fransman Francis Mourey was het de start van zijn afscheidsseizoen (lees hier).

Simon Zahner (Zwi) legde al meteen na de start een hoog tempo op waardoor er zich een kopgroep van 12 vormde, die later in de wedstrijd werd uitgedund tot een kwartet met David Van der Poel, Diether Vanthourenhout en de Zwitsers Nicola Rohrbach en Lars Forster. Uiteindelijk waren het Van der Poel, Vanthourenhout en Rohrbach die voor de zege streden. David Van der Poel zette met een knappe demarrage in de slotfase de wedstrijd naar zijn hand en pakte zo niet alleen de winst maar ook de leiderstrui in het klassement.

Sterk genoeg

Het ging er eigenlijk al van in het begin stevig aan toe”, vertelde David Van der Poel achteraf. “Technisch was ik wel niet te best waardoor ik constant gaatjes moest dichten. Uiteindelijk trokken we met een trio de slotronde in. Ik voelde mij sterk genoeg om nog een keer uit te halen en dat bleek uiteindelijk een goede beslissing. Ik ben blij dat het harde werk van deze zomer, meteen beloond wordt."

Dieter Vanthourenhout is een tevreden derde

"Nooit deed ik hier beter. En misschien was ik wel de beste in koers: na een foutje van Simon Zahner reed ik enkele ronden alleen op kop. Daar heb ik enkele cartouches verschoten. In de laatste ronde kwam ik net tekort tegen David van der Poel en de Zwitser Rohrbach.", aldus de West-Vlaming.


Uitslag Belgen: 

Vincent Baestaens 11de, Thomas Joseph 13de, Gianni Siebens 21ste, Yannick Peeters 23ste en Jarno Jordens 38ste


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 


Foto's©Steffen Müssiggang-EKZ Cross Tour en Corendon-Circus / Tekst: Bart DTip: op tekst in 't rood kan je klikken voor meer info, is een link
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!