Francis Mourey start afscheidsseizoen met EKZ Cross Tour Baden

Francis Mourey start afscheidsseizoen met EKZ Cross Tour Baden

Zondag 16 september start in het Zwitsere Baden de EKZ Cross Tour. Negenvoudig Frans kampioen veldrijden bij elite heren Francis Mourey start er zijn afscheidsseizoen. En er staan nog enkele vertrouwde namen op de startlijst.

Zondag gaat de EKZ Cross Tour van start met de UCI C1-wedstrijd in Baden. Voor de 37-jarige Francis Mourey wordt het de start van zijn afscheidsseizoen. Mourey is graag gezien in het regelmatigheidscriterium in Zwitserland. Hij behaalde er mooie resultaten en in het seizoen 2015-2016 nog de eindoverwinning. Naast tal van zeges werd de Franse veldrijder maar liefst 9 keer nationaal kampioen bij elite heren en 2 maal bij de beloften. Vorig veldritseizoen won hij nog de wedstrijd in La Mezière (Fra). Deze veldrit staat trouwens genoteerd op de kalender (6/1/2019) van wereldkampioen veldrijden Wout van Aert. In het kader van het afscheid van Francis Mourey misschien?

Enkele vertrouwde namen op de startlijst

Er staan nog enkele vertrouwde namen op de startlijst voor Baden. Dat Dieter Vanthourenhout (UCI-rank 45) en Thomas Joseph (UCI-rank 99) naar Zwitserland trekken, vernamen we maandag op de ploegvoorstelling. Dat doen ze immers ook om de nodige punten te sprokkelen om een top 50-plaats op UCI-ranking te behouden of behalen en de daaruitvolgende selectie voor de wereldbekerwedstrijden. Dat is wellicht ook het opzet van Vincent Baestaens (UCI-rank 38) en Yannick Peeters (UCI-rank 57). Hoewel beide heren ook op de voorlopige deelnemerslijst van Geraardsbergen staan.

Voorts nog David Van der Poel (Ned), Gianni Siebens, Marcel Meisen (Dui), Gosse van der Meer (Ned), Steve Chainel (Fra), ...

De volledige startlijst van de EKZ Cross Tour Baden en alle wedstrijden van het regelmatigheidscriterium, met o.a. op 21/10 WB in Bern, vinden jullie via onze kalenderpagina .

foto©Steffen Müssiggang en blok Veldritkrant.be / Tekst: Bart D


Tip: op tekst in 't rood kan je klikken voor meer info, is een link.




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!