Velofollies 2024

Marlux-Bingoal: Mettepenningen ambitieus maar realistisch

Marlux-Bingoal: Mettepenningen ambitieus maar realistisch

In het cultureel centrum van Hamme vond gisterenavond de ploegvoorstelling van het team Marlux-Bingoal plaats. Algemeen manager Jurgen Mettepenningen klinkt ambitieus, 'maar realistisch', zegt hij. Na een minder veldritseizoen vorige winter, kijkt het team ernaar uit om het beter te doen.

Voor wie het nog niet mocht weten, "Jurgen Mettepenningen heeft Hamme op de kaart gezet met de Bollekescross", benadrukte het lokaal bestuur gisterenavond bij het begin van de ploegvoorstelling van Marlux-Bingoal in Hamme. En in Wachtebeke verwachten ze blijkbaar van hem hetzelfde met de Ambiancecross.

Het team gaat de winter in met een goed gevoel, met de betrachting het beter te doen dan vorig veldritseizoen. "Met meer podiumplaatsen en meer overwinningen", luidt het. Mettepenningen is realistisch met het nodige positivisme: "Mathieu Van der Poel en Wout van Aert zijn 2 fenomenen. Aan onze renners om zich te verenigen en een collectief antwoord te bieden." Hiermee wil hij de sterkte in de breedte benadrukken van Marlux-Bingoal. "We moeten proberen 'the best of the rest als team' te zijn en als er kansen komen om te winnen, die ook met beide handen grijpen."

Lees verder onder de fotoNiet versleten - kopman - diamant - trui tonen

Mettepenningen vertelt dat Kevin Pauwels hem nauw aan het hart ligt en dat hij veel voor het team heeft gedaan."Kevin is 34 jaar maar nog niet versleten. Hij heeft zich gedurende zijn loopbaan goed gesoigneerd en voor ons nog steeds de meeste en mooie overwinningen behaald. Hij behoort tot de top 5 van de wereld.", klinkt het. Pauwels werkt overigens terug samen met Peter Hespel van het Bakala instituut en legde betere tests (+ 4 %) af dan vorig jaar.

Michael Vanthourenhout wordt de kopman. "In mijn ogen is hij momenteel na Van der Poel en Van Aert intrinsiek de beste crosser ter wereld. Als er één is die aanleunt bij die twee (nvdr. Van der Poel en Van Aert) en het hen moeilijk kan maken, is hij het. Michael heeft de voorbije maanden ook enorm goed gewerkt en getoond dat hij kopman waardig is. Hij is mentaal sterk en het speelse is eruit, 'dikke klasse'.", aldus de teammanager.

Van Eli Iserbyt wordt verwacht dat hij opnieuw een stap vooruit zet. "Eli is een diamant. Hij heeft zijn postuur mee om snel door de bochten te gaan en komt goed tot zijn recht op zware omlopen met klimwerk. Ooit wint hij een cross zoals Gavere of de koppenbergcross. Af en toe top-5 rijden bij de profs is nu de ambitie. De grootste uitdaging is om voor de 3de keer wereldkampioen te worden bij de beloften in Bogense (Den)." Mettepenningen noemt Michaël Vanthourenhout en Eli Iserbyt zijn 'gouden duo'.

Voorts benadrukt Jurgen Mettepenningen de waarde van Dieter Vanthourenhout om het team in de breedte te versterken, de trui van Marlux-Bingoal in beeld brengen met een plaats 10-15 of tonen in het buitenland. Voor eliterenner zonder contract Thomas Joseph, die na zijn niet-selectie voor het WK overwoog om te stoppen, zal het blijkbaar erop of eronder zijn. Maar Mettepenningen was verbaasd van de goede prestaties van Joseph op de weg en heeft er wel goed oog in. Ook beloften Arno Debeir en Tijl Pauwels zullen moeten laten zien wat ze waard zijn.

Dames

De teammanager ziet in Laura Verdonschot 'de toekomst van België' voor het damesveldrijden en verwijst ook naar haar mooie zege in Hulst (Ned) op het eind van vorig veldritseizoen. "Een toptalent. Nu Laura terug gezond is, heeft ze weer alle kwaliteit om om ieder weekend in de top vijf te eindigen en mee te doen voor podium. Ze heeft reeds bewezen dat ze daar thuishoort."

Er wordt ook uitgekeken naar de prestaties van Alicia Franck, nu de miserie met blessures achter de rug ligt. Alicia heeft alvast spiermassa bijgewonnen en goede testen afgelegd bij Bakala.

foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D

Info over het opleidingsteam Callant-Doltcini vind je hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!