Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Marlux-Bingoal sluit wegseizoen tevreden af met Izegem Koers

Marlux-Bingoal sluit wegseizoen tevreden af met Izegem Koers

Izegem Koers was de laatste wegwedstrijd voor Marlux-Bingoal. Met een 17de plaats was Eli Iserbyt de eerste veldrijder in de uitslag. Ploegleider Gianni Meersman blikt tevreden terug en heeft een goed gevoel richting winter.

Traditioneel een groot deelnemersveld, waaronder een aantal veldrijders, en een pak volk op Izegem Koers. Marlux-Bingoalrenner Thomas Joseph maakte gisteren deel uit van een lange vlucht met een twaalftal renners in Izegem. De kopgroep met onder andere 'local' Yves Lampaert, Jéröme Baugnies, ... werd maar heel laat teruggenomen. De wedstrijd draaide finaal uit op een pelotonspurt waarin de Nederlander Wesley Kreder zich de snelste toonde. Stijn Steels werd tweede en dankzij zijn verhuis naar West-Vlaanderen was dit meteen goed voor de provinciale titel. Maxime Farazijn vervolledigde het podium. Na een zeer snelle koers zorgde Eli Iserbyt met een 17de plaats nog voor een mooie en beste uitslag onder de veldrijders. Op Dieter Vanthourenhout na reden alle renners van Marlux-Bingoal de koers uit. "Een sterk eindeseizoen dus, ondanks de crosstrainingen die nu volop aan de gang zijn met het oog op de seizoensstart in Geraardsbergen van volgende week en alles wat daarop volgt." klinkt het vanuit het team.

Met de uitslag van Izegem kon Marlux-Bingoal de lijn doortrekken van hun laatste 2 UCI-wedstrijden, de Omloop Mandel-Leie-Schelde en de Antwerp Port Epic, na de stage.

Goed gevoel richting de winter

Een tevreden ploegleider Gianni Meersman heeft een goed gevoel richting de winter: "Van de koersen na de stage vond ik vooral de prestatie in de Antwerp Port Epic heel sterk. Maar ik ben heel positief over het hele zomerprogramma. We hebben ons positief getoond, meegestreden om te winnen en dat ook gedaan, en we hebben als ploeg gekoerst. Vooral dat laatste vind ik belangrijk. En er waren weinig tot geen blessures. Ik denk dat we nu over genoeg basis beschikken voor de winter.", aldus Meersman.

Foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D


Uitslag veldrijders in Izegem Koers:

17. Eli Iserbyt 21. Timo Kielich 50. Michael Vanthourenhout 61. David Van der Poel 62. Tom Meeusen 90. Arno Debeir 92. Tijl Pauwels 120. Marcel Meisen 128. Thomas Joseph 133. Kevin Pauwels

Vind de volledige uitslag van Izegem Koers hier
Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031