Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Meersman gecharmeerd door doorzettingsvermogen Verdonschot

Meersman gecharmeerd door doorzettingsvermogen Verdonschot

Laura Verdonschot heeft een moeilijke winter afgesloten in schoonheid met winst in de Brico Cross van Hulst. Haar ploegleider Gianni Meersman loofde de Limburgse voor haar doorzettingsvermogen. "Vooral na Nommay zat Laura bijzonder diep."

Laatstejaarsbelofte Laura Verdonschot verbaasde zondag in Hulst vriend en vijand met een knappe zege. De opluchting achteraf viel letterlijk van de gezichten af te lezen. Papa Paul haastte zich vanuit het veld richting de finishzone om dochterlief te feliciteren. Ook bij mama Ria rolden de tranen van geluk van de wangen.

"Wat wil je", glunderde mama. "Na een pechjaar waarin alles tegenzat. Vooral die darmschimmel beperkte Laura in haar presteren. Uiteindelijk is die nog een tweede keer opnieuw opgedoken. Ze is er op vandaag zelfs nog niet helemaal van verlost."

"Na Nommay zat Laura diep"

Ook Gianni Meersman, Verdonschots ploegleider bij Marlux-Bingoal, was geëmotioneerd. "Mijn inbreng in dat hele verhaal? Laten we dat maar niet overroepen", klinkt het bij de West-Vlaamse ex-prof. "Het is Laura die deze zege heeft bewerkstelligd. Met dank aan haar doorzettingsvermogen. Want ze heeft de voorbije winter meer dan eens in een mentale dip gezeten."

Meersman verwijst onder meer naar de wereldbekermanche in Nommay. "Laura kende toen een totale offday. Achteraf heb ik toch wel een klein half uur bij haar in de camper gezeten om haar op te peppen. Niet evident, op amper twee weken voor het WK. Geloof me, het was niet het leukste gesprek. Wat je dan zegt? Dat ze in zichzelf moet blijven geloven omdat ze echt wel talent heeft. Dat had ze tijdens de kerstperiode al bewezen."

Een opsteker voor Verdonschot was ongetwijfeld de contractverlenging die ze in de aanloop naar het WK kreeg. Helaas, ook in de titelstrijd, haar laatste in de U23-categorie, liep het voor geen meter. "Misschien maak ik maar beter een einde aan dit seizoen", klonk de Limburgse na afloop bijzonder ontgoocheld.

"Toch hebben we opnieuw op haar kunnen inpraten," gaat Meersman voort. "En zie, ze heeft eens te meer haar doorzettingsvermogen aangewend en teruggevochten. Daar plukt ze nu de resultaten van. Maldegem was al goed, maar dit weekend is het echt het summum met een derde plaats in Middelkerke en de overwinning in Hulst."

"Parcoursgebonden? Dat zit in het koppeke"

Voor Verdonschot was de haar zege daar in het grensstadje haar eerste van het seizoen en haar tweede ooit als profrenster. Eerder won ze ook al eens in Rucphen. "Hoe ver ze op termijn kan komen? Heel ver", is Meersman overtuigd. "Als ze een zomer en winter kan doorkomen zonder ziekte of pech, kan ze jullie allemaal verbazen. Niet vergeten dat ook in Hulst heel wat meisjes van de wereldtop aan de start stonden, hé. Waaronder de wereldkampioene zelf."

Dat ze parcoursgebonden is, vertelt Verdonschot zelf nog. Maar in dat verhaal wil Meersman niet helemaal mee gaan. "Laura dénkt dat ze op sommige parcours minder goed uit de voeten kan dan in andere. Maar dat zit in het koppeke. Zo werd ze bijvoorbeeld vijfde in Baal. Ze moet nog meer in zichzelf geloven. Maar na deze overwinning moet dat stilaan toch het geval zijn. Ze kan straks met een gerust gevoel de zomer in. En met wat meeval kan ze in september vol vertrouwen haar debuut als eliterenster vieren."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

januari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031