Laura Verdonschot kampt met een darmschimmel

Laura Verdonschot kampt met een darmschimmel

Laura Verdonschot deelt mee in de malaise bij Marlux-Napoleon Games. Maar de jonge Limburgse weet eindelijk waarom het niet vlot deze winter: haar lichaam strijdt tegen een darmschimmel, waardoor ze niet goed herstelt van haar trainingen.

Na een geflopte seizoensstart liet Laura Verdonschot in overleg met de leiding van Marlux - Napoleon Games haar volledige lichaam doorlichten. Nu pas kwamen de laatste resultaten van het darmonderzoek binnen, en die maakten duidelijk waarom ze de benen van vorige winter nog niet heeft terugvonden. Haar lichaam strijdt al een hele tijd tegen een darmschimmel, en daarom herstelt Laura niet goed van haar trainingen.

Het goede nieuws: nu de oorzaak is gevonden, kan die ook snel worden aangepakt met medicatie. “Maandag (vandaag, red.) startte ik de kuur. Op twee, drie weken tijd kan het probleem opgelost worden", aldus Verdonschot in een persbericht van de ploeg. "Ik mag in die periode wel verder trainen, maar rustiger dan ik zou moeten. Ik voelde dat ik mijn lichaam de voorbije maanden aan het uitputten was. Ik kon de trainingen die ik vorig jaar deed, niet meer aan. Van deze zomer al eigenlijk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom”, klinkt Laura toch positief.

Momenteel is nog niet zeker of Laura komend weekend tijdens de veldritten in Antwerpen en/of Namen in actie komt. Afhankelijk van de reactie van haar lichaam op de medicatie wordt daar later deze week over beslist. Vanuit de teamleiding van Marlux - Napoleon Games wordt alleszins geen druk opgelegd.

Foto: ©photopress.be / Tekst: persbericht Marlux-Napoleon Games






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!