Wout van Aert na 'insinuaties': 'Twee dagen slecht geslapen' - video

Wout van Aert na 'insinuaties': 'Twee dagen slecht geslapen' - video

De derde opeenvolgende wereldtitel van Wout van Aert werd overschaduwd door een aantal al dan niet gemeende verdachtmakingen. Adrie van der Poel stak het vuur aan de lont, Michel Wuyts wakkerde het nog wat aan. "Ik heb twee dagen slecht geslapen", bekent de wereldkampioen.

"Wout van Aert ademt niet. Hij rijdt elke ronde een halve minuut verder weg van Mathieu. Niet normaal." In wielertaal zijn dat uitspraken die behoorlijk suggestief zijn. Anderzijds: Van der Poel is een Nederlander. Die durven de dingen nog al eens anders verwoorden dan de Belgen. Dus kreeg Van der Poel senior het voordeel van de twijfel.

Tot Michel Wuyts zondagavond in Sportweekend vertelde dat "Van der Poel gevaarlijke spelletjes speelt". En plots het woordje cortisonen liet vallen. Nee, Wuyts noemde Van Aert niet. Maar de link kon ook daar weer snel gelegd worden.

Wout van Aert schrok zich een hoedje, toen hij het allemaal hoorde. "Die uitspraken bereikten mij inderdaad snel", geeft Wout van Aert een paar uur voor de start van de Krawatencross in eigen Lille toe. "Jammer dat zulke dingen gezegd worden. Ik had liever dingen gelezen over hoe de cross zelf verlopen was. En ja, ik heb het mij aangetrokken. In die mate zelfs dat ik de eerste twee nachten slecht geslapen heb. Dinsdag in Malaga lag ik zelfs ziek in bed."

Gisteren vlogen Van Aert en vriendin Sarah terug naar België. Vandaag staat de Krawatencross op de agenda, de slotmanche van de DVV Trofee en een wedstrijd voor eigen volk. Morgen sluit hij zijn veldritseizoen af in Hoogstraten.Video: © Julien Gielen / Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind uitslagen van DVV-Trofee Lille via deze link

Vind info van Telenet Superprestige Hoogstraten via onze kalenderpaginaZoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!