Met Vandeputte, Iserbyt en Cant winnen ook drie Belgen in Hoogerheide

Met Vandeputte, Iserbyt en Cant winnen ook drie Belgen in Hoogerheide

Bij de profs stond Van der Poel op het hoogste schavot. In de andere wedstrijden waren de overwinningen voor Belgen. Niels Vandeputte bij de junioren, Eli Iserbyt bij de beloften en Sanne Cant bij de dames. Een overzicht en video-reactie van Sanne Cant...

Loris Rouiller en Jarno Bellens waren de eerste onruststokers in de Hoogerheidse juniorenwedstrijd. Niels Vandeputte was de enige die vanuit een omvangrijke achtervolgende groep nog de oversteek kon maken. "Al zorgde ik er wel voor dat ik dat deed zonder Nederlanders in het wiel", verduidelijkte de Iko-Beobankrenner achteraf aan Start-box.be.

"Ik moest even bekomen van de inspanningen en gokte op mijn sterke finale. In de laatste ronde riep Jarno dat ik moest gaan. Loris kwam er nog even naast, maar hij reed zijn voortube eraf. Dat was mijn kans en ik ben vol doorgegaan." Genoeg voor de eerste seizoenszege van Vandeputte. En wat voor één. Wereldbekerleider Tomas Kopecky reed een tactische wedstrijd, wat hem een vierde plaats opleverde. Voldoende om de eindwinst op zak te steken.

Opsteker voor Eli Iserbyt

Bij de beloften werd de wedstrijd al half beslist in de start. Topfavoriet Tom Pidcock schoot uit zijn klikpedaal, met een ferme tuimelperte tot gevolg. De onfortuinlijke Brit kreeg meteen een half peloton over zich heen. Pidcock, voor aanvang reeds zeker van eindwinst in de Wereldbeker, bleef echter niet bij de pakken zitten en zette de achtervolging in op de intussen ontsnapte Eli Iserbyt.

Het Telenet-Fideatalent rukte nog op naar een tweede plaats, maar Iserbyt bedreigen lukte hem niet meer. "Ik kan met een gerust gevoel naar het WK", glunderde Iserbyt. "Een weekje stage in Spanje heeft me goed gedaan. Mentaal kon ik er terug wat opbouwen. En dat mijn fiets met vertraging toekwam, heeft geen invloed gehad op mijn trainingen. Ik heb daar nog even een fiets kunnen lenen. Vandaag kwam de bevestiging dat ik na twee mindere weken het goede gevoel terug te pakken heb. Ik zat meteen in het goeie ritme, zette van de eerste ronde druk, en had de laatste ronde nog altijd een beetje over."

Ook Sanne Cant bant twijfels

Bij de dames zette wereldkampioene Sanne Cant een ijzersterke prestatie neer. Vrij snel trok ze er op uit met de Italiaanse Eva Lechner, altijd al goed in Hoogerheide. Een trio met Evie Richards, Pauline Ferrand-Prévot en Jolanda Neff probeerden nog de aansluiting te maken, maar dat liet Cant niet gebeuren.

Iets na halfkoers verdapperde de Lilse en reed weg van Lechner. Richards, de winnares van Namen en volgende zaterdag topfavoriete op het WK U23 dames, kwam geen stap meer dichter, terwijl Ferrand-Prévot en Neff zichzelf uitschakelden (zie hier). Voor Cant -die al zeker was van eindwinst in de WB- een belangrijke zege, een week voor het WK. Bekijk haar reactie via onderstaande video..



Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen

Vind alle uitslagen en eindstand WB na Hoogerheide via onze kalenderpagina klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!