Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2020

Zware val van Ferrand-Prévot en Neff, maar schade lijkt mee te vallen

Zware val van Ferrand-Prévot en Neff, maar schade lijkt mee te vallen

Brute pech voor Ferrand-Prévot en Neff, in normale omstandigheden twee medaillekandidates voor het WK. De twee mountainbikesters kwamen in Hoogerheide samen ten val. Prévot zou geen breuken hebben. Of Neff het WK haalt, blijft afwachten.

Achter het duo Sanne Cant-Eva Lechner ontspon zich in Hoogerheide een spannende strijd voor de derde podiumplaats. Evy Richards en Jolanda Neff hadden zopas het gezelschap gekregen van de uit de achtergrond teruggekeerde Pauline Ferrand-Prévot, waarna de drie mountainbike-toppers zouden duelleren voor de betere ereplaatsen.

Tot Ferrand-Prévot en Neff elkaar ongewild onderuit reden in een technische afdaling. De twee ging zwaar tegen de grond en kermden van de pijn. Ze werden daarna afgevoerd. Volgens de eerste berichten liepen beide meisjes een sleutelbeenbreuk op, maar dat werd intussen ontkend. De Française zou geen breuken hebben opgelopen en volgende zaterdag gewoon van start kunnen op het WK. Wat betreft Neff, wachten we nog op bevestiging.

Dit is sowieso jammer in de aanloop naar Valkenburg. Zowel Ferrand-Prévot (al wereldkampioene in 2015 in Tabor) en Neff (regerend wereldkampioene MTB) werden beschouwd als medaillekandidates op het zware parcours op de Cauberg. Samen met onder meer Sanne Cant, Eva Lechner, Katie Compton, Kaitlin Keough, Lucinda Brand of Marianne Vos. Het wordt afwachten in welke omstandigheden ze (al dan niet) aan de start zullen verschijnen...
Foto's: ©Telenet Playsports / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

januari 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031