Van Kessel klopt Aerts na bloedstollende finale in Hasselt

Van Kessel klopt Aerts na bloedstollende finale in Hasselt

Corné van Kessel en Toon Aerts hebben in Hasselt gedaan waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert dit seizoen nog niet in geslaagd zijn: spektakel bieden tot op de streep. Van Kessel trok uiteindelijk aan het langste eind, voor zijn ploegmaat en David van der Poel.

Het zag er nochtans lang niet naar uit dat Van Kessel en rol van betekenis zou spelen. In de openingsfase kwam de in Herentals wonende Nederlander ten val, waarna hij als allerlaatste het veld indook. "Toegegeven, aan winnen dacht ik toen echt niet meer", lachte Van Kessel achteraf.

Vooraan nam Dieter Vanthourenhout de beste start, met respectievelijk Tom Meeusen, Tim Merlier, David van der Poel, Nicolas Cleppe en Yorben Van Tichelt in het spoor. Een rondje later nam Merlier het commando over en werden de waardeverhoudingen voorin steeds duidelijker.

Op het half uur was het de beurt aan Toon Aerts om de concurrentie te testen. Tom Meeusen, David van der Poel en Tim Merlier klampten aan. Quinten Hermans en Wietse Bosmans net niet, terwijl ondertussen Corné van Kessel beetje bij beetje het hele peloton oprolde. Na 35 minuten wedstrijd -toegegeven, voorin hield Aerts even de benen stil- zat Van Kessel opnieuw in de kopgroep.

Spektakel

In de finale bleek dat de twee Telenet-Fidea Lions vandaag toch dat tikkeltje beter waren dan de rest van de concurrentie. En de twee zorgden in de slotronde zowaar voor een mooi spektakelstukje. "We hadden vooraf al gekozen om er vol voor te gaan", aldus Toon Aerts. "Waarom niet? Ik wilde die laatste ronde echt op kop zitten om het op die manier af te maken. Daar slaagde ik ook in dankzij een snelle balkenpassage, maar in de slotfase kwam Corné er toch nog over."

David Van der Poel werd verdienstelijk derde en vervolledigde het podium. Tim Merlier en Tom Meeusen finishten als vierde en vijfde, Quinten Hermans en Wietse Bosmans als zesde en zevende.

Reactie van de winnaar:Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen

Vind alle uitslagen van Soudal GP Hasselt via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!