Toptalent Pidcock morgen meteen tegen Van Aert en Van der Poel

Toptalent Pidcock morgen meteen tegen Van Aert en Van der Poel

Juniorenwereldkampioen én toptalent Tom Pidcock maakt de overstap naar de beloften. Morgen in Kruibeke debuteert hij in het veld. En laat nu net in Kruibeke de beloften samen met de profs aan de start staan. "Ideaal om te starten", vindt zijn teammanager Sven Nys.

Vreemde reactie is dat van Sven Nys. Maar de patron van de Telenet-Fidea Lions verduidelijkt snel: "Omdat allicht niemand gek genoeg zal zijn om te denken dat hij zich meteen zal kunnen meten met Van Aert en Van der Poel", lacht Nys. "Daags na Kruibeke staat Zonhoven op het programma. Daar treedt hij voor het eerst aan in de beloftencategorie. Wees maar zeker dat ze zijn prestatie op dat moment met andere ogen zullen bekijken, ook al leg ik er graag de klemtoon op dat mijn Britse renner vijf jaar jonger is dan de oudste renners in de beloftencategorie. Dat scheelt een slok op de borrel, qua kracht."

“Akkoord", gaat Nys voort. "Tom Pidcock een megatalent is zoals je er maar zelden één tegenkomt. Maar verwacht van die jongen niet meteen wonderen. Vergeet niet dat hij nog maar net een zware campagne op de weg achter de rug heeft. Wij lieten hem deze winter vrij om zijn eigen wedstrijden uit te kiezen, net omdat hij in Bergen per se wereldkampioen wilde worden. Hij heeft nu een rustpauze van een tweetal weken achter de rug. Het zou dus niet meer dan normaal zijn dat hij nog competitieritme tekort komt. Plus: ook voor hem zal het allicht een poosje duren vooraleer hij dat echte ‘veldritgevoel’ weer te pakken heeft.”

Wie in Kruibeke wil kennismaken met Tom Pidcock – Europees én wereldkampioen veldrijden bij de junioren - ontmoet een kereltje dat behoorlijk mondig is voor zijn leeftijd. Ook Sven Nys staat soms te kijken van het verbale vermogen van zijn renner.

"Leren relativeren"

“Ik kan niet anders dan concluderen dat Tom een geboren leider is”, klinkt het. “Hij legt de lat erg hoog. Voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving. Het zal onze taak zijn die torenhoge ambitie in goeie banen te leiden, hem de zin voor relativering bij te brengen en hem af en toe lichtjes af te remmen, waar nodig. Wij beschouwen de eerste winter die Pidcock als belofte afwerkt als een leerjaar, met een paar rustperiodes tussendoor. Pas vanaf de volgende campagne werken we tijdens de zomer doelgericht richting een volledige veldritwinter.”

Sven Nys is er straks zeker bij als Tom Pidcock afzakt naar de Polderscross. “Ik kom sowieso graag naar Kruibeke. Ook al bestaat de Polderscross nog niet zo lang, de organisatie is perfect en de sfeer langs de kant van het parcours is ronduit top."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind info over Brico Cross Kruibeke en Telenet Superprestige Zonhoven via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

oktober 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!