Velofollies 2023

VIDEO: Van der Poel wint in Mol op een... BMW

VIDEO: Van der Poel wint in Mol op een... BMW

Mathieu van der Poel haalde het in Mol van Wout van Aert. Van der Poel deed dat op een prototype... BMW, een folietje van fietsproducent Stevens. Na afloop gaf Van der Poel tekst en uitleg voor onze camera.

Wout van Aert, gisteren nog winnaar in Francorchamps, had in Mol geen moeite om de nederlaag toe te geven. "Er zat vandaag gewoon niet méér in. Ik kon nog even weerwerk bieden, maar op een aantal passages voelde ik me echt niet in mijn sas en maakte ik foutjes. Ook op die strook bergop in het zand geraakte ik precies niet in het juiste spoor. Toen ik ook nog eens ten val kwam, was het helemaal over en out natuurlijk."

Maar Van Aert sluit zijn weekend positief af. "Ik won in Francorchamps, en dat was toch de belangrijkste wedstrijd van het weekend. Ik vertrek sowieso opnieuw richting Spanje met een goed gevoel."

Ook Tom Meeusen was een tevreden renner na de Zilvermeercross. De Essenaar balde zelfs de vuisten bij het overschrijden van de finish. "Ik had echt goede benen vandaag. Alleen jammer dat ik werd opgehouden door een hapering met Kevin Pauwels. Dat gebeurde net op het moment dat Wout en Mathieu het tempo de hoogte injoegen. Op techniek probeerde ik nog de kloof te verkleinen, maar dat lukte niet meer. Maar nog eens op het podium eindigen, doet deugd."

Winnaar Mathieu van der Poel had het naar eigen zeggen minder koud dan gisteren. "Een lange broek en wat dikkere handschoenen volstonden", klonk het na afloop. "Voorts reed ik vandaag goed door het zand. Dan kom je ook fris op de rechte stukken." Van der Poel startte aan het Zilvermeer op een... BMW. Weliswaar een prototype. Na afloop gaf hij tekst en uitleg voor de camera. Bekijk hieronder het interview.Foto's: ©Photopress.be / Video: ©JulienGielen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!