Velofollies 2023

Mathieu van der Poel klieft als beste door het Zilvermeerzand

Mathieu van der Poel klieft als beste door het Zilvermeerzand

Geen dubbel dit weekend voor Wout van Aert. In Mol moest hij het afleggen tegen Mathieu van der Poel. Rond halfkoers maakte de Nederlander het verschil in een zandstrook bergop. Tom Meeusen werd meer dan verdienstelijk derde.

Het waren de Telenet-Fidea Lions die de beste start namen, daar aan het Zilvermeer. Met zijn vieren zaten ze vooraan: Daan Soete, Tom Meeusen, Corné van Kessel en Jim Aernouts. Ook Wout van Aert en David van der Poel hielden zich vooraan op. Mathieu van der Poel daarentegen miste zijn start en was een ronde lang op achtervolgen aangewezen.

Maar net als in alle andere wedstrijd dit seizoen waar Van der Poel en Van Aert samen aan de start staan, werd de orde snel hersteld. Al in het begin van de derde ronde hadden we nog amper twee leiders: Van Aert en Van der Poel uiteraard. Maar tot een echt duel kwam het nooit.

Rond halfkoers maakte Van der Poel het verschil na een eerste foutje van Van Aert op een zandstrook bergop. De wereldkampioen zou niet meer terugkeren. Van der Poel soleerde zo naar zijn negende van het seizoen. Van Aert hield op zijn beurt makkelijk de tweede plaats vast, terwijl Tom Meeusen -ondanks een val waarbij ook Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout betrokken waren- fraai derde werd.

Laurens Sweeck werd ook al afgescheiden vierde, terwijl Philipp Walsleben de top vijf volmaakte.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!