Hermans, Pidcock en Verburg beste jongeren in Hamme

Hermans, Pidcock en Verburg beste jongeren in Hamme

Europees kampioen Quinten Hermans heeft in Hamme de derde manche in het kader van de DVV Trofee voor beloften gewonnen. In de voorlaatste ronde liet hij wereldkampioen Eli Iserbyt achter. Die blijft ruim leider in de stand. Ook bij de junioren triomfeerde de Europese kampioen.

Hermans en Iserbyt zaten de hele wedstrijd in mekaars buurt. Ze kenden allebei een matige start en moesten vanuit tiende en elfde positie aan een achtervolging beginnen. Op het einde van de tweede ronde kwamen ze echter al aansluiten bij de leiders Yannick Peeters, Adam Toupalik en Nicolas Cleppe. Peeters moest vervolgens snel afhaken, even later reden Iserbyt en Hermans ook weg van Cleppe en Toupalik. Tot in de voorlaatste ronde bleven de twee kampioenen samen, maar toen kon Hermans toch enkele meters voorsprong nemen. Dat kloofje kreeg Iserbyt niet meer gedicht. In de strijd om de derde plaats bleek Toupalik in de slotronde sterker dan Cleppe. Die blijft tweede in de stand van de DVV Verzekeringen Trofee, maar volgt wel al op 2:44 van Iserbyt.

“Dat ik mijn voorsprong nog wat uitbouw, is meegenomen”, stelde Iserbyt. “Voor de dagzege kwam ik vandaag iets tekort tegen Quinten. Het parcours lag er iets te snel bij voor mij. Ik heb geprobeerd om zo lang mogelijk te volgen, maar aan de balkjes maakte ik een foutje en meteen was Quinten weg.”

Hermans zelf komt na zijn opgaves in Ronse en op de Koppenberg niet meer in aanmerking voor eindwinst. “Ik denk dat ik vandaag toch wel iets sterker was dan Eli”, was zijn conclusie van de dag. “Ik startte matig, maar had het geluk dat Eli hetzelfde overkwam. In zijn spoor kon ik vlot mee naar voren rijden, zonder te veel krachten te moeten verspillen. Ik voelde ook dat ik het tempo van Eli goed aankon, in de op één na laatste ronde heb ik dan zelf het initiatief genomen. Er kwam een kloofje, maar ik moest wel tot het einde vol blijven doorgaan om het vast te houden.”

Zeges voor Pidcock en Verburg

Bij de junioren speelden de Britten de eerste viool. Hoewel ze lang van heel dichtbij werden gevolgd door Niels Vandeputte, Loris Rouiller en Pieter-Jan Vliegen waren het toch Europees kampioen Tom Pidcock (foto rechts) en Ben Turner die onderling streden voor de overwinning. Pas in de slotronde kon Pidcock enkele seconden afstand nemen van zijn landgenoot. Vandeputte finishte als derde.

De nieuwelingen werkten in Hamme de eerste van vier manches van hun DVV Verzekeringen Trofee af. Luke Verburg en Witse Meeussen, beide van Lares-Doltcini, kregen aanvankelijk Ryan Cortjens mee in hun spoor, maar die werd teruggeslagen toen een tube van de velg liep.

Bodi Del Grosso en Ben Tulett konden de kloof naar het kopduo overbruggen, maar speelden niet meer mee in de sprint. Verburg won voor Meeussen en Tulett.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!