Velofollies 2024

Wout van Aert dankt Tim Merlier met verrassende sms

Wout van Aert dankt Tim Merlier met verrassende sms

Appreciatie van een kopman. Elke 'helper' heeft er nood aan, maar krijgt het niet altijd zoals hij hoopt of verdient. Wout van Aert schatte zondag na het WK de prestatie van Tim Merlier alvast naar waarde...

Merlier reed zondag niet zijn beste wedstrijd. Ook al dook hij als eerste het veld in, de Oost-Vlaamse ploegmaat van Van Aert bij Crelan-Vastgoedservice was zelf niet honderd procent tevreden van zijn prestatie.

"Ik heb de verwachtingen niet helemaal kunnen inlossen. Door een schakelfoutje was ik slecht weg. Pas op het einde van de startstrook schoof ik op om alsnog als eerste het veld in te duiken, met Wout in het spoor. Maar mijn doel was in elk geval om Wout wat langer uit de wind te zetten. Dat viel tegen."

Verrassend antwoord

Waarna Merlier zich 's avonds per sms verontschuldigde bij de nieuwe wereldkampioen. Maar Merlier kreeg een verrassend sms'je terug van zijn kopman. "Tim, jij hebt voor mij de voorbije weken meer dan voldoende gedaan, nog vooraleer de eerste meter van dit WK verreden werd", klonk het oprecht. "En of dit een deugddoend antwoord was", glundert Merlier in een reactie op zijn teamwebsite.

De dorpsgenoot van Mario De Clercq kan ondanks een aantal lichte blessures trouwens van start in de Waaslandcross, komende zaterdag, en in Hoogstraten, zondag. "Ik heb vooral nog last van de knie. Op training moet ik voorlopig vroeger afdraaien dan voorzien. Te veel pijn. Maar tegen zaterdag moet dat wel in orde komen."

Foto: ┬ęPhotopress.be / Tekst: NicoDick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!