Geert Wellens hangt crossfiets aan de haak

Geert Wellens hangt crossfiets aan de haak

Geert Wellens zijn crosscarrière zit er op. De Vorselaarnaar gaat focussen op de Luihoevecrossers, een team dat hij samen met Arne Daelmans op een professioneel niveau wil begeleiden. Daarnaast blijft hij actief als organisator van de B-cross van Vorselaar.

De jongste van de Wellensbroers gaf het een tijdje geleden al aan dat hij overwoog om er mee te kappen. "Omdat ik de ambitie heb om -samen met Arne Daelmans- het Luihoeve Crossteam op termijn naar een hoger niveau te brengen", vertelde hij. Zo werd onder meer al de talentrijke Laura Verdonschot aangetrokken, die vanaf september 2014 het team versterkt. "BKCP-Powerplus en Telenet-Fidea hebben respectievelijk Sanne Cant en Ellen Van Loy en Loes Sels in huis, maar niemand houdt zich bezig met de opleiding van jonge meisjes in het veldrijden", wist hij toen.

B-cross Vorselaar

Dat hij de voorbije maanden wat met de rug op de sukkel was, en daardoor niet echt meer een rol van betekenis kon spelen bij de elites zonder contract, versnelde ongetwijfeld zijn beslissing. Naast zijn bezigheden met het Luihoeve Team, organiseert Geert Wellens ook nog de B-cross in Vorselaar. Een organisatie die een uitloper van de voormalige Superprestigemanche is en bij zijn meest recente organisatie heel wat lovende commentaren kreeg. "Een A-cross waardig", was onder meer Paul Herygers onder de indruk.

Daarnaast is Wellens ook cocommentator tijdens de live verslaggeving van de Superprestigeveldritten op VIER.

Belgische titels
 
Wellens werd in zijn carrière onder meer Belgisch nieuwelingen- (Soumagne 1999)) en juniorenkampioen (Mol 2001) en won als jongere ook de Superprestigemanche in Gieten (2003). In 2010 pakte hij als elite zonder contract een derde driekleur.

Foto: ©Patricia Cristens




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!