De voorkeur van Zoe Bäckstedt: 'Cyclocross' !

De voorkeur van Zoe Bäckstedt: 'Cyclocross' !

Zoe Bäckstedt heeft er een schitterend WK wegwielrennen opzitten. De Britse pakte een zilveren medaille in de tijdrit en veroverde de regenboogtrui in de wegrit bij de junioren dames. Haar voorkeur qua fietsdiscipline? "Cyclocross", klinkt het ferm.

Ze mag dan wel net de regenboogtrui veroverd hebben in het wegwielrennen, als Zoe Bäckstedt gevraagd wordt naar welke fietsdiscipline haar voorkeur gaat, zegt ze heel nadrukkelijk "Cyclocross, absoluut zeker, cyclocross". Waarom? "Ik weet het niet echt. Ik geniet van het technisch aspect, dat er bij komt kijken. Hoe vreemd het ook mag klinken, ik hou er van om in de modder rond te rijden in de winter, in de koude, ... de hele sfeer er rond. Dat is waar ik van hou. Ja dus, cyclocross is mijn favoriet." In vergelijking met de wegkoers "Het is individueler, intenser, ... het ligt me.", weet de 17-jarige renster van Acrog-Tormans

Dus kan de jongedame niet wachten om het veld in te vliegen komend weekend. "Het zal een beetje een schok zijn voor het systeem, maar het zal gewoon fun zijn, iedereen te zien, mijn vrienden, ... "

Na het WK is ze gewoon thuis geweest, het even laten bezinken en "Ik ben zo blij, vierde het met mijn familie, at pizza na de race, ... heel fijn allemaal"

Tijdens het veldritseizoen zal Zoe hoofdzakelijk in België vertoeven en af toe eens naar huis om familie en vrienden te zien. In België zit de talentvolle Britse goed om zich verder te scholen in de discipline

Kijk en luister hiernavolgend naar het interview met Zoe Bäckstedt, afgenomen ter gelegenheid van de persconferentie/receptie ter ere van haar wereldtitel. (beeldmateriaal credits Julien Gielen)


Lees, kijk en luister: Het zijn drukke dagen voor Geert Wellens klik

info Ethias Cross Meulebeke klik hier
Info SP Gieten klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!