Nys tweede belofte in Hamme: “Heb me over selectie gezet”

Nys tweede belofte in Hamme: “Heb me over selectie gezet”

Over de niet-selectie van Thibau Nys voor het wereldkampioenschap in Oostende werd deze week druk gesproken. De eerstejaarsbelofte antwoordde in de Flandriencross met de pedalen en moest maar één categoriegenoot* voor zich dulden. (fotocredit TFoto)

Nys eindigde op de veertiende plaats in Hamme. “De eerste wedstrijdhelft had ik geen superbenen, maar daarna kwam ik er door”, vertelde de man van de Baloise Trek Lions aan onze videoman Julien Gielen. “Ik had vooral tijd nodig om voeling te krijgen met de ondergrond, maar uiteindelijk kwam ik wel op mijn plaats terecht. Het was echt een zware cross. Meer stoempen dan ik vooraf had verwacht.”

Alles omtrent het wereldkampioenschap lijkt dus doorgespoeld. “Ik heb me daar al lang overgezet en ben er niet meer mee bezig. Ik ga gewoon elke week mijn best doen en laten zien dat ik daar wel thuishoorde.", klinkt het bij Thibau, die zich vandaag al in die zin liet opmerken.

Het nieuws wordt vaak een beetje uitvergroot als je veel in de media komt. "Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn. Was ik wel geselecteerd geweest dan was er ook commentaar gekomen. Dat is misschien een beetje een tol dat je betaalt maar het gaat mij op lange termijn zeker sterker maken.”, weet de eerstejaarsbelofte

Volledig seizoen

Ondanks de zware wedstrijd had Thibau Nys geen last van zijn rug. “Dat probleem is al even van de baan”, ging hij verder. “Op het Belgisch kampioenschap had ik nog even een dip door de val van de week voordien, maar ik voel me nu elke week beter.”

“Het is ook geen blijvend probleem, het was een opeenstapeling van verschillende kleine dingen. Na enkele aanpassingen was dat opgelost, maar het duurde alleen even voordat we het probleem juist gevonden hadden. Nu is het definitief achter de rug.”, denkt hij.

Er volgt dus nog een stevig veldritmaand. “Normaal ging ik iets vroeger stoppen, maar door de nieuwe reisregels is mijn vakantie geannuleerd. Ik maak dus het seizoen volledig af”, besloot hij.

Vind de volledige uitslag klik hier

Kijk en luister hiernavolgend (beeldmateriaal credit Julien Gielen)


* Tom Pidcock is qua leeftijd ook nog belofte maar maakte al de keuze om bij elite heren deel te nemen aan bijv kampioenschappen 

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!