zin om te adverteren
AGB 24/24

Diether Sweeck op jacht naar UCI-punten in Amerika

Diether Sweeck op jacht naar UCI-punten in Amerika

Terwijl sommige veldrijders niet afreizen naar Amerika is Diether Sweeck zelfs een weekje vroeger ter plaatse dan de Belgen die er de wereldbekers gaan rijden. Hij wil er extra UCI-punten pakken.

Zondag opent het Belgisch veldritseizoen voor de toppers met de Ethias Cross Eeklo (info hier). Niet voor Diether Sweeck. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner is een weekje vroeger naar Amerika om er dit weekend in Rochester op zaterdag een C1-wedstrijd te rijden en op zondag een C-2 wedstrijd.

"Ja, ik begin mijn seizoen in Amerika, een weekend vroeger als de andere", vertelt Diether Sweeck. Bewuste keuze? “Jazeker, het is de bedoeling van wat extra UCI-punten proberen te pakken. Het zijn twee wedstrijden, zaterdag en zondag op dezelfde locatie. Het is één C-1 cross en één C-2 cross."

Wanneer videoman Julien vraagt of het 't jaar van de waarheid is, antwoordt de tweelingbroer van Laurens: “Ik weet dat niet, ik probeer gewoon mijn best te doen en meer kan ik ook niet doen. Ik hoop gewoon echt goed aan dat seizoen te beginnen eigenlijk, met te proberen wat extra punten te pakken. Een beetje, ja, wat extra punten in het begin van het seizoen zodat ik die krachten niet moet doen in het midden van het seizoen. Hopelijk loont dat. Iedereen rijdt altijd graag rond met een goede conditie en met goede benen. En als die niet zo is, kan je dat alleen maar uw eigen verwijten. Als dat niet goed is, dan gaat het niet goed en dan vinden ze dan ook niet plezant, dus …", aldus Diether.

Fotocredits Veldritkrant - Bron/copyright: Team Pauwels Sauzen-Bingoal/Julien Gielen
Zoeken

Kalender

juli 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031