AGB 24/24

Yorben Van Tichelt timmert terug aan het plezier op de fiets

Yorben Van Tichelt timmert terug aan het plezier op de fiets

In juni van dit jaar kondigde het Brits team Neon Velo de komst aan van Yorben Van Tichelt voor twee jaar. De Oostmallenaar vertoeft momenteel in Amerika om er na een lange periode van inactiviteit vooral wedstrijdritme op te doen.

Rond deze tijd vorig jaar had Yorben Van Tichelt al een eerste zege op zak (lees hier). Een paar dagen later zou de toenmalige Era-Circusrenner in hetzelfde China er zijn tweede pakken. Goed gestart, belooft een goed veldritseizoen te worden, zou je denken. Maar het werd net het tegenovergestelde. Veldritkrant achtte het moment goed om Van Tichelt nu eens te contacteren.

Van 2 zeges over een seizoen om snel te vergeten ... naar het Brits team Neon Velo?

"De overstap naar Neon Velo was eigenlijk snel gemaakt vanaf ik het aanbod kreeg. Na China vorig jaar werd ik ziek en dat is zo het hele seizoen gebleven. Na vele onderzoeken is er pas in januari 2018 gevonden wat er scheelde." start Yorben zijn uitleg.

'Ik ben de broers Roodhooft dankbaar'

"Ik zat eigenlijk nog onder contract bij Era-Circus. In december had ik echter al gezegd tegen mezelf en de ploeg dat ik ging stoppen omdat ik niet wist wat er aan de hand was. De broers Roodhooft hadden daar veel respect voor en lieten me gaan. Ook toen ik naderhand zei dat Neon Velo geïnteresseerd was, gunden ze het me van harte. Daar ben ik hen nog steeds dankbaar voor. Kort nadat ik eindelijk wist wat de oorzaak was van mijn ziekte (nvdr. waar we niet verder op ingaan) kreeg ik een telefoontje van het Neon Velo team met het aanbod prof te worden." vertelt Van Tichelt.

Ambassadeur

Het Brits team had Yorben Van Tichelt al in het vizier sinds zijn zege in 2016 in Derby, een wedstrijd van de National Trophy Series in Groot-Brittanië. Naast profrenner is Yorben nu ook ambassadeur voor Neon Velo en Forme, het fietsenmerk waar het team mee rijdt. "Waar ikzelf natuurlijk zeer blij mee ben aangezien de slechte resultaten van vorig jaar."klinkt het dankbaar. Ook het team is verheugd met zijn komst.

Lees verder onder de foto


Wat zijn de ambities?

"Momenteel vertoef ik in Amerika. Door de ziekte zat ik 4 maanden aan de kant, geen wegprogramma. Mijn basis is dus zeer laag. Ik ben hier vooral om veel wedstrijdritme op te doen. Resultaten zijn momenteel nog iets minder belangrijk voor mij. Na vorig jaar wil ik vooral terug plezier op de fiets krijgen.

Ik zou uiteindelijk graag terug in de top-50 van de UCI-ranking staan om de wereldbekerwedstrijden te mogen rijden en voor eindwinst gaan in de British Cycling National Trophy, waar ik vooral mijn teammaat Ian Field (nvdr.de 32-jarige vijfvoudig Brits kampioen die in juni een contract voor 3 jaar tekende bij Neon Velo) tegenkom als uitdager. Ook voor de ploeg is de wereldbeker rijden een must." geeft de 24-jarige Kempenaar nog mee.


De National Trophy Series omvat zes UCI C2-wedstrijden met klassement. De voorbije jaren behaalde Van Tichelt er al enkele zeges en podiumplaatsen. In de huidige UCI-ranking staat hij op 58, Ian Field op 47. Op 1 september werd Yorben 6de in een C2-wedstrijd - Deschutes Brewery's GO Cross in Roanoke, VA (USA).

Foto's ©Neon Velo-Yorben Van Tichelt / Tekst: Bart D
Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031