Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Belgische overwinningen in het Chinese Bejing

Belgische overwinningen in het Chinese Bejing

Er zijn amper een handvol Belgen afgezakt naar Bejing, waar dit weekend de eerste Aziatische crossen van het seizoen worden afgewerkt, maar ze hebben het er meteen prima van afgebracht. Yorben Van Tichelt won de herenwedstrijd, terwijl een paar uur eerder Joyce Vanderbeken de beste dame was.

Met de Qiansen Trophy in het Fengtai-district (Bejing) werd deze morgen -Europese tijd- het Aziatische veldritseizoen afgetrapt. Bij de dames ging de overwinning naar de West-Vlaamse Joyce Vanderbeken (33). Er stonden een viertal Belgische meisjes aan de start, daar in China.

Vanderbeken, die dit jaar voor het Mahieu-Kona-Vandermeeren Team uitkomt, startte met rugnummer 1 en kwam dus ook als eerste over de streep. Meteen haar allereerste UCI-zege uit haar carrière. De Amerikaanse meisjes Serena Gordon en Emily Kachorek werden op korte afstand tweede en derde.

Van Tichelt klopt Wildhaber

Bij de mannen ging de overwinning naar Yorben Van Tichelt (23) van het Era-Circus Team. Van Tichelt was de enige Belg aan de start en haalde het met voorsprong op de Zwitser Marcel Wildhaber en de Amerikaan Anthony Clarke.

Toegegeven, het deelnemersveld was in beide wedstrijden matig, maar laat dat een zorg wezen voor de winnaars: zij trokken vooral naar China in de hoop er een pak UCI-punten te sprokkelen. En dat is alvast gelukt. In Fengtai ging het over een categorie 1-wedstrijd op de UCI-kalender. Woensdag volgt in het naburige Yanqing nog een wedstrijd van dezelfde categorie. Ook daar starten Vanderbeken en Van Tichtelt als favorieten.

Foto twitter / tekst: Nico Dick
Zoeken

Scherpe blik van ... Retro - Scherpe BlikkenRetro - Scherpe Blikken

Kalender

mei 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031