Wegrenster Jesse Vandenbulcke voelt zich bij De Ceuster-Acrog goed tussen al de veldrijdsters.

Wegrenster Jesse Vandenbulcke voelt zich bij De Ceuster-Acrog goed tussen al de veldrijdsters.

Jesse Vandenbulcke is bezig aan een prima seizoen. Tot op heden finishte ze al vijf keer bij de beste vijf. Meer zelfs, in Tervuren en Sint-Martens-Bodegem mocht ze de zegebloemen mee huiswaarts nemen. In Dwars door het Hageland eindigde ze vijfentwintigste.

“Ik mag inderdaad tevreden zijn over mijn eerste seizoenshelft” vertelt Vandenbulcke. “Natuurlijk was ik vooraf ook benieuwd hoe het zou vlotten met en tussen al die veldrijdsters. Maar dat valt tot op heden enkel maar mee. Het is leuk zowel voor mezelf als voor de anderen. Voor hen is het qua sfeer een heel andere beleving dan dat ze louter meerijden ter verbetering van hun conditie richting het winterseizoen. Nu krijgen ze de opdracht mee om me zo goed als mogelijk te begeleiden tot in de finale. Nadien is het dan aan mij om een goed resultaat uit de brand te slepen. Ik zie ze elke keer ook groeien. En wat mezelf betreft geniet ik echt van de super goede samenwerking. Dat resulteert automatisch in mooie resultaten.”

De 28-jarige Oost-Vlaamse koerst sinds dit kalenderjaar voor De Ceuster-Acrog. Een samenwerking van veldritploeg De Ceuster met het Balense Acrog-Tormans, dat er vooral bekend om staat om tot en met de juniores getalenteerde jongeren alle kansen te geven op de fiets. “De link werd gelegd door Alicia Franck. Ik stond op een tweesprong tussen verder blijven koersen of stoppen met de sport. Tijdens een etentje met onze wielergroep ‘de Sterren’ liet Alicia vallen dat er nog een plaats vrij was in hun team. Ik gaf aan dat de teamverantwoordelijken mij mochten bellen. Na een drietal contacten was de overeenkomst een feit.”

Na eerdere passages bij onder andere Lotto-Soudal Ladies, Doltcini-Van Eyck Sport en het Britse Le Col-Wahoo is deze omgeving voor de gewezen Belgisch kampioene (2019) inderdaad iets totaal anders. “Maar dus zeker niet slechter. Het is super leuk om resultaten te rijden. Zo worden de opofferingen van mijn ploeggenotes ook beloond. Wat het BK betreft : dat is een wedstrijd op zich. Met een naar mijn verwachting zwaar parcours. We zullen op de dag zelf zien hoe alles verloopt.”

In Vlaams-Brabant werd de in Geluwe geboren renster aangemoedigd door haar zesjarige zoon Fabian. Die in koerstenue en op zijn kleine fiets mee naar het podium mocht. Het geluk straalde van beiden af.

Laura Verdonschot : “Ik geniet van me weg te cijferen voor Jesse Vandenbulcke.”

Met Laura Verdonschot (13de) kreeg Vandenbulcke in Dwars Door het Hageland een uitstekende helpster mee. In de slotklim bleef ze zelfs de aangewezen kopvrouw voor. “Ik ben zelf nog maar net terug van een hoogtestage in La Plagne. Daar verbleef ik met Lotte Baele, wist de naar Lille verhuisde Limburgse te zeggen. “Op de berg viel er wel eens sneeuw of regen, maar over het algemeen was het weer er veel beter dan in België. Klagen hoor je me dus zeker niet doen.”

De vice-Belgisch kampioene in het veld vind het een goede zaak dat het team nu ook op de weg een doelstelling heeft. “Met Jesse hebben we nu ook een speerpunt in de wegwedstrijden. Ik geniet er zelfs van om me voor haar weg te kunnen cijferen. Met het team wonnen we ook de tweedaagse van Vermarc. Misschien niet de grootste wedstrijd qua uitstraling voor de buitenwereld. Maar met de concurrentie van enkele goede Nederlandse teams is dit zeker niet evident. Meermaals reed ik tegen of echt op de limiet. Maar als ik de anderen achteraf in de briefing hoorde spreken was ik duidelijk niet de enige met dat gevoel.” (lacht)

“Dat we om die resultaten te behalen onze grenzen moeten optillen is ook voor onze conditie opbouw goed. Voor mezelf geeft het alvast een aangenamer gevoel om de zomerraces door te brengen. Als het dan nog eens afgemaakt wordt door de kopvrouw is het helemaal super.”

Toch lijkt het ons net dan te moeten oppassen dat de voorbereiding geen doel op zich wordt en achteraf zorgt voor opgebrande rensters in het veld. “Net om dat te vermijden hebben we zeer goede afspraken gemaakt en het programma goed afgebakend. Waar we ons aan houden. Ook de overbodige risico’s vermijden we trouwens in volle finale.", aldus Laura , die dus verdienstelijk als 13de finishte in Dwars door het Hageland.

Mooie uitslagen van de veldrijdsters - volledige  klik hier

Fotocredits en tekst Verheyen Lieven

Lees ook: Winnares Lucinda Brand staat voor een drukke wielerzomer klik hier


 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!