Winnares Lucinda Brand staat voor een drukke wielerzomer

Winnares Lucinda Brand staat voor een drukke wielerzomer

Lucinda Brand zit momenteel in bloedvorm. Dat bewees ze op zaterdag ook in de Elmos Dwars door het Hageland. In de spurt klopte ze Thalita De Jonog en Karlijn Swinkels.

“De aankomst op de Citadel speelde wel in mijn voordeel”, sprak Lucinda Brand na afloop van Dwars door het Hageland. In het veld hebben we meermaals dergelijke korte inspanningen te doen. Al is er natuurlijk wel een verschil tussen dergelijke inspanningen in het veld en op de weg.”

De 34-jarige Nederlandse is al een heel seizoen uitstekend bezig. Net als de voorbije winter in het veld trouwens. Het lijkt wel of de Dordrechtse, die de winter in het Belgische Lille doorbracht, geen rustpauzes nodig heeft. “Tussen winter- en zomerseizoen heb ik net als de meeste crossers de batterijen opgeladen. Maar het klopt dat we een drukke wielerkalender beleven. En tja, dat ik een prima seizoen ken, kan ik niet ontkennen.”

Brand 2  wint Hageland 24 credit Lieven.jpg (204 KB)

Pittig

De volgende weken en maanden beloven ook enorm pittig te worden voor de renster van Lidl-Trek. “Met het NK, Thüringen, de Giro, een hoogtestage en de Tour staat mijn zomer volgepland. (lacht) Maar het klopt dat ik de Giro en de Tour zal combineren. Tussen Giro en Tour zit wel voldoende tijd. De hoogtestage is dus zowel een rust- als trainingsmoment.”

Over de Olympische Spelen spreekt Brand niet. Logisch want daarvoor is ze niet geselecteerd. “Vroeger was dat wel iets waar ik van droomde. Maar in Nederland is het niet evident om daarvoor geselecteerd te worden. Volgens de strategie had ik dan enkele crossen moeten laten vallen. En dat zag ik niet zitten. Vandaar dat ik me uit de wegselectie liet schrappen. Al steek ik niet onder stoelen of banken dan mocht men me in laatste instantie toch nog oproepen ik er voor 200% zal staan. Maar zoals gezegd, dat is op dit moment niet aan de orde.”

Opvallend moment : vlak voor de ploegenpresentatie moest Brand nog als een ware mecanicien de fiets van een ploeggenote nakijken. “Materiaal en geluk zijn in dergelijke wedstrijden zeker mee een bepalende factor. En daar had ikzelf geen klagen over. Al leek het onderweg even dat ik lek stond. Gelukkig bleek dat niet het geval.”

Brand schat deze wedstrijd ook naar waarde. “Akkoord, de echte wereldtop is niet present. Dat neemt echter niet weg dat dit een zeer mooie race is. Die een bepaalde zwaarte kent. En waarbij naar mijn mening de sterkste vandaag gewonnen is.”, aldus Lucinda

Teamgenote Fleur Moors werd overigens mooi 8ste - volledige uitslag klik hier

Tekst en fotocredits Verheyen Lieven

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!