Giel Lejeune is ook in Sint-Niklaas onklopbaar

Giel Lejeune is ook in Sint-Niklaas onklopbaar

Er stond alweer geen maat op Belgisch kampioen Giel Lejeune uit Rotselaar. Al had hij op recreatiedomein de Ster niet veel voorsprong op Brent Lippens.

“Het goede weer maakte het parcours weinig selectief”, vertelde Giel Lejeune na afloop van de nieuwelingenwedstrijd in de Exact Cross Sint-Niklaas. “Het draaide vooral om snelheid. Niet verwonderlijk dus dat we moesten sprinten om de overwinning. Gelukkig kwam ik net op het juiste moment aan de leiding en kon ik het werk afmaken.”

De tweedejaars nieuweling pakte dit seizoen vele zeges. Als eerstejaars junior wordt het voor hem volgende winter vooral misschien wel leren omgaan met verliezen. “Daar ben ik me terdege van bewust. Al hoop ik me ook in die categorie wel eens te tonen. En wie weet mag ik al eens mee naar een Wereldbekerwedstrijd.”, aldus de 15-jarige renner van Deschacht-Hens-Maes.

(lees verder onder de foto)
St Niklaas podium nieuweingen 2de credit Bram.jpeg (1.23 MB)

Brent Lippens moest zich tevreden stellen met de tweede plaats

“Ik kan hier best mee leven” vertelt Brent Lippens. "Al heb ik misschien een fout gemaakt door van te ver op kop te zitten. Vandaag heb ik wel weer bewezen dat de snelle crossen me het beste liggen. Wat ook te maken heeft met mijn gestalte.”

Ook Lippens kijkt uit naar de overstap naar de juniores. “Maar ik hoop wel dat er dan minder moddercrossen zijn. Daar hebben we er dit seizoen genoeg van gehad. Vooral het BK in Zolder heb ik nu al met stip aangeduid. Al zal het niet makkelijk worden als eerstejaars junior.”, aldus de renner de Starbikes-Vista Buildformatie

(lees verder onder de foto)
St Niklaas Zita wint credit Bram.jpeg (827 KB)

Zita Peeters mocht ook in St-Niklaas met de zegebloemen zwaaien

“Dit snelle en technische parcours ligt me beter dan het stoempen” lachte Zita Peeters na afloop. “Volgend weekend hoop ik ook zo’n omloop te vinden in Oostmalle. En nadien kan de riem er even af. Eens de break achter de rug focus ik me dan op de combinatie van wegwedstrijden en mountainbiken. Al blijft plezier het allerbelangrijkste”, besluit de 15-jarige Lummense de 15-jarige van Acrog-Tormans.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Bram van Lent

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!