Denise Betsema kent goede dag in Brussel

Denise Betsema kent goede dag in Brussel

Verrassing van formaat gedurende het eerste deel van de wedstrijd bij de dames elite. Niemand minder dan Denise Betsema reed er lange tijd op kop van de wedstrijd. En dat terwijl het seizoen voor de Oudeschildse (Texel) desastreus verliep.

"Het was leuk nog eens in de voorste gelederen van de wedstrijd te rijden", vertelde Denise Betsema ons. "Een heel jaar heb ik achter de feiten aan gereden. Al is daar natuurlijk een reden voor. Tijdens de voorbereiding op dit winterseizoen botste ik met de fiets tegen een wagen. Daarbij blesseerde ik me hard aan de knie. En die knieproblemen speelden me het hele seizoen parten. Looptrainingen kon ik niet degelijk afwerken en ook in de wedstrijden kon ik nauwelijks lopen. Zelfs duurtrainingen kon ik niet pijnloos afwerken. Als je dan nog eens door de vele regenval te maken krijgt met bijzonder veel slijkcrossen is de rekening snel gemaakt.", klinkt het.

(lees verder onder de foto)
Denise credit Bram.jpg (174 KB)

Zondag staat de Sluitingsprijs in Oostmalle op het programma. Het einde van het seizoen komt geen dag te vroeg voor de 31-jarige renster. "Het was dikwijls afwegen om rust te nemen en al richting volgend jaar te werken. Maar bij zo'n overweging moet je rekening houden met diverse factoren en belangen. Dus was het bij momenten echt wel op de tanden bijten. Mentaal was het ook best lastig. Je rijdt rond op een plaats waarvan je weet dat het niet de uwe is. Al kon ik dat in het verloop van het seizoen beter plaatsen. Hopelijk kunnen de artsen in het ziekenhuis van Herentals het euvel oplossen. Want dat is duidelijk niet gelukt in de zomer", besluit de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Uitslagen Brussels Universities Cyclocross klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Bram van Lent

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!