Belgische kampioenen scoren bij de jeugd in Sint-Niklaas

Belgische kampioenen scoren bij de jeugd in Sint-Niklaas

De nieuwelingen hadden de eer om de Exact Cross in Sint-Niklaas te openen op zaterdag 17 februari 2024. Belgisch kampioen Giel Lejeune bolde als eerste over de meet en vormde een hartje als winnaar bij de 2de jaars. Bij de eerstejaars mocht Maxime Smits het zegegebaar maken en Zita Peeters deed dat als beste bij de meisjes. In de wedstrijd die er op volgde, die van de junioren, was het wederom bingo voor een Belgisch kampioen veldrijden, met name Arthur Van Den Boer.

De nieuwelingen gingen als eerste van start op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas voor de slotmanche van de Exact Cross. Giel Lejeune, Brent Lippens en Seppe Sprangers leken over de beste troeven te beschikken om de podiumplaatsen te gaan inpalmen. Ze bleven dan ook lang bij elkaar maar richting het slot moest Sprangers de rol lossen en zijn meerderen erkennen. De strijd voor winst werd in de laatste rechte lijn beslecht en daarin toonde Lejeune zich de beste in de spurt. De Belgische kampioen werd dus eerste en Lippens tweede. Even later bolde Sprangers als derde binnen.

St Niklaas podium nieuweingen 2de credit Bram.jpeg (1.23 MB)

Smits beste eerstejaars bij de nieuwelingen

Als vijfde algemeen en winnaar bij de nieuwelingen 1ste jaars kan Maxime Smits best trots zijn op zijn prestatie. Victor Devos uit Frankrijk mocht als tweede in de categorie het podium op en Matiz Geens vervolledigde als derde.

St Niklaas podium nieuweingen 1ste credit Bram.jpeg (1.06 MB)

Zita Peeters topt bij de meisjes

St Niklaas Zita wint credit Bram.jpeg (827 KB)

Belgische kampioene Zita Peeters zette met haar overduidelijke zege bij de meisje nieuwelingen nog een tricolore bovenaan op de Ster in Sint-Niklaas. Lisa Maes werd op meer dan twee minuten van de winnares tweede en de Duitse Nina Budde was de derde jongedame.

Arthur Van Den Boer triomfeert bij de juniores

St Niklaas podium Arthur wint credit Bram.jpeg (281 KB)

Hoewel Arthur Van den Boer er stevig invloog bij de juniores en op een solo uit was, kreeg de Belgische kampioen toch gezelschap van teamgenoten Tibo Vancompernolle en Keano Geens. Laatstgenoemden probeerden elk om beurt weg te geraken, maar zonder succes. Integendeel, Geens moest finaal de rol lossen en in de laatste recht lijn klopte Van Den Boer zijn laatste metgezel Vancompernolle in de sprint

“Toen de Starbikes-Vistabuild ploegmaats kwamen aansluiten, werd het een zeer tactische wedstrijd. Het is mooi dat ik het ook op deze manier kan afmaken”, klinkt het bij Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer

St Niklaas podium juniores credit Bram.jpeg (268 KB)

Uitslagen  klik hier

Fotocredits Bram van Lent

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!