Vernieuwd parcours voor Krawatencross Lille

Vernieuwd parcours voor Krawatencross Lille

De Soudal Krawatencross in Lille is op zondag 11 februari 2024 de voorlaatste manche van de X²O Badkamers Trofee. Het parcours in recreatiedomein De Lilse Bergen is grondig vernieuwd en nóg aantrekkelijker geworden voor zandspecialisten.

Fem van Empel, leidster in het klassement bij elite dames, won dit seizoen tot dusver 18 op 20 crossen, waaronder het Europees en wereldkampioenschap en zes crossen in de X²O Badkamers Trofee. Zondag gaat ze in de Antwerpse Kempen voor zeven op zeven.

De eindzege in de Soudal Ladies Trophy kan van Empel nog nauwelijks ontglippen. De 21-jarige Noord-Brabantse heeft meer dan 8 minuten voorsprong op Lucinda Brand en meer dan 17 minuten op Denise Betsema. Ook die twee ‘dichtste achtervolgers’ zijn zondag op het appel in Lille, net als onder andere een in goede vorm verkerende Laura Verdonschot, en ook Sanne Cant, met vijf overwinningen de recordhoudster in Lille.

Bij de heren leidt Lars van der Haar de dans na de eerste zes manches van de X²O Badkamers Trofee. De 32-jarige Nederlander heeft 2 minuten en 21 seconden voorsprong op Mathieu van der Poel, maar die heeft afgelopen weekend na het behalen van zijn zesde wereldtitel een punt achter zijn veldritseizoen gezet. Dat maakt van Eli Iserbyt de eerste uitdager. De Belgische kampioen volgt net als de Britse kampioen Cameron Mason op 4:29.

Dubbele passage op het strand

Het parcours van de Soudal Krawatencross 2024 is vernieuwd met een dubbele passage op het strand waardoor de laatste 500 meter voor de finish zwaarder en technischer wordt met een zware zandpassage, terwijl dat vorig jaar een passage door een stuk bos was. Nog een wijziging is dat er achteraan een nieuwe heuvel opgenomen is in het parcours. Een rondje is 2930 meter lang en bestaat voor 1040 meter uit zand, 880 meter uit bosweg, 690 meter uit gras en 320 meter uit asfalt.

Nieuw BK of eerste EK in Lille?

De Soudal Krawatencross heeft een lange traditie en is dit jaar al aan zijn 33ste editie toe, inclusief twee Belgische kampioenschappen (2004 en 2016). De Krawatencross is een volledig onafhankelijke organisatie van wielerclub De Moedige Supporters uit Lille, die perfect zijn plek gevonden heeft in de X²O Badkamers Trofee van koepelorganisator Golazo. De verstandhouding tussen beide organisatoren is opperbest en het wederzijdse respect groot. Van een eventuele overname door Golazo is geen sprake. Het vernieuwde en dynamische bestuur van de lokale organisator bruist van de ideeën en denkt na over de organisatie van een nieuw BK of eerste EK voor eliterenners en jeugd in de nabije toekomst.

BK voor G-sporters

Of en wanneer er een derde BK voor elite en jeugd naar Lille komt, is nog niet duidelijk. Maar wat er zeker wel komt, is een tweede BK voor G-sporters. Net als vorig jaar wordt dit BK geïntegreerd in het programma van de Soudal Krawatencross. Nu zondag om 12u15 wordt het startschot gegeven voor het BK voor G-sporters.

Credits X2O Badkamers Trofee / Golazo

Info Krawatencross Lille klik
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!