Eli Iserbyt wint Parkcross Maldegem

Eli Iserbyt wint Parkcross Maldegem

Na de Cross in Otegem heeft Eli Iserbyt er met de Parkcross Maldegem alvast nog een zege bij in de tricolore. Michael Vanthourenhout en Niels Vandeputte werden respectievelijk tweede en derde in de voorlaatste manche van de Exact Cross.

In de eerste cross na het WK veldrijden , de Exact Cross Maldegem, werd een mooi deelnemersveld gepresenteerd bij de elite heren. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel werd het een spannende strijd voor de zege. De hoge snelheid die werd gehaald op de omloop door het park zorgde er voor dat er tien ronden moesten afgewerkt worden.

Pim Ronhaar toonde zich in het bijzonder in de slotrondes heel sterk en trok stevig door op de kop van de cross. Michael Vanthourenhout was eerste achtervolger op de ontketende Nederlander. Hoewel de achterstand maar een aantal meter was, kreeg hij het gaatje niet gedicht. Zijn teamgenoot Eli Iserbyt nam het in de slotfase over van de Europese kampioen en hij slaagde er wel in om tot in het wiel van Ronhaar te komen. Laatsgenoemde maakte in het heetst van de strijd een tuimelperte en zag zijn kans om nog te winnen tenietgedaan.

Zo draaide het uit op een battle tussen de teamgenoten, de Belgische en de Europese kampioen, ... en daarin toonde Iserbyt zich de betere. Vanthourenhout pakte de tweede plaats en Niels Vandeputte, ook goed vooraan gedurende de race, werd derde.

Uitslagen Exact Cross Maldegem klik hier

Achieffoto credit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!