Mathieu van der Poel 'picobello' in Hoogerheide

Mathieu van der Poel 'picobello' in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft voor de 7de keer de cross gewonnen die de naam van zijn vader Adrie draagt. De wereldkampioen zette in de voorlaatste ronde van de slotmanche van de Wereldbeker zijn slotoffensief in en soleerde richting de zege. Joris Nieuwenhuis onderscheidde zich van de dichtste concurrentie en werd tweede. Pim Ronhaar spurtte naar de derde podiumplek.

In tegenstelling tot andere wedstrijden dit veldritseizoen waar Mathieu van der Poel van start ging, bleef het vrij lang gesloten in de slotmanche van de Wereldbeker, de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide.

De Baloise Trek Lions waren vooraan heel sterk vertegenwoordigd, met Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Thibau Nys en Lars van der Haar. Samen met Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel vormden zij de kopgroep. Richting het slot wist Joran Wyseure nog zijn wagonnetje aan te hangen.

In de zesde van in totaal negen rondes versnelde de wereldkampioen al een eerste keer. Enkel een sterke Thibau Nys wist meteen te pareren en het troepte weer wat samen. Maar in de voorlaatste ronde ging Van der Poel nog een keertje stevig te keer, Nys reageerde dan wel, maar kwam niet meer tot in het wiel en moest zijn meerdere erkennen.

HOO_9772 podium elite heren.jpg (246 KB)

Info/uitslagen WB Hoogerheide - GP Adrie van der Poel klik

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!