Fem van Empel zegeviert in Hoogerheide

Fem van Empel zegeviert in Hoogerheide

Fem van Empel mocht dit weekend ook in eigen land op het hoogste schavotje. Na haar zege in Hamme op zaterdag, in de Flandriencross, won de wereldkampioene ook de slotmanche van de Wereldbeker op zondag, in Hoogerheide. Op het podium in Nederland werd Van Empel geflankeerd door Blanka Vas en Lucinda Brand.

HOO_9367 podium dames.jpg (226 KB)

Fem van Empel beschikte ook voor de slotmanche van de Wereldbeker over goede papieren, maar hield zich toch even gedeisd en pakte niet meteen uit met een solo van start tot finish. De wereldkampioene liet uiteraard niet begaan en pareerde wanneer nodig.

In de tweede crosshelft vormde ze een kopduo met Lucinda Brand, die zich zoals steeds strijdvaardig toonde. Toen er af en toe werd getemporiseerd, naderden teamgenotes Marie Schreiber en Blanka Vas. Zoe Bäckstedt volgde kort achter de jonge talenten.

Finaal wist de Hongaarse Vas de aansluiting met de leidsters te maken en het draaide uit op een sprintje met drie voor de zege. Maar echt spannend werd dat niet. Van Empel draaide als eerste op richting de meet en snelde met voorsprong naar winst in Hoogerheide. Vas finishte als tweede en kort achter haar bolde Brand als derde over de meet.

Vertrouwen richting WK

"Dit geeft veel vertrouwen richting volgende week", laat Van Empel optekenen richting het WK. "Ik voelde me vandaag goed op een parcours dat me warme herinneringen geeft. Het was gaaf om hier terug te keren in de regenboogtrui. De concurrentie was vandaag ook heel sterk. We maakten er een mooi gevecht van. Ik had in de laatste ronde nog iets over en kon versnellen. Dat geeft vertrouwen in de aanloop naar volgend weekend.", aldus de uittredende wereldkampioene, die 17 zeges op de teller heeft dit veldritseizoen

Podium U23 dames


Zoe Bäckstedt toonde zich sterk in Hoogerheide, finishte als 4de algemeen en was daarmee de beste bij de U23 dames. Marie Schreiber, die steevast snel start, deed het ook zeer goed, werd vijfde algemeen en 2de bij de beloften dames. Kristyna Zemanova vervolledigde het podium.

HOO_9399 podium U23 dames.jpg (252 KB)

Info/uitslagen WB Hoogerheide - GP Adrie van der Poel klik

Fotocredits TFoto - bron reactiie: Team Visma - Lease a Bike




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!