De wereldkampioen topt wederom

De wereldkampioen topt wederom

Mathieu van der Poel heeft zoals verwacht de Flandriencross weten te winnen, voor de 6de keer is dat. Michael Vanthourenhout wist het langst weerwerk te bieden en finishte op een mooie tweede plaats. Zijn teamgenoot, Eli Iserbyt, vervolledigt het podium, als derde.

Niels Vandeputte was de eerste die het bikepark indook voor de Flandriencross van de elite heren op zaterdag 27 januari 2024. Michael Vanthourenhout, vorig weekend al sterk bezig, had er in Hamme duidelijk ook zin in en versnelde. De Europese kampioen nam even wat voorsprong, maar Mathieu van der Poel liet niet begaan en reed er naartoe, met Eli Iserbyt in het wiel. 

Na een drietal rondes zagen we nog een groep van 7 renners vooraan de cross, naast voorgenoemde ook, Toon Vandebosch, Jens Adams en een gretige Lars van der Haar. De Spaanse kampioen Orts en Cameron Mason volgden kort achter het gezelschap, dat in zijn totaliteit uitdunde de volgende rondes, tot vijf, met Van der Haar, Vanthourenhout, Van der Poel, Iserbyt en Vandebosch, die tegen een paalte reed en terrein verloor.

Rond halfcross zette Van der Poel zijn aanval in ter hoogte van de materiaalpost, op een zwaardere strook. Hij ploegde hard door en pakte meteen een kloofje. Enkel Vanthourenhout had een antwoord. De Europese kampioen wist een ronde aan te klampen maar moest dan ook zijn meerdere erkennen.

De wereldkampioen soleerde naar de zege, Vanthourenhout consolideerde de tweede stek, niet zo ver achter de winnaar, en Iserbyt toonde zich de betere in de strijd voor de derde podiumplek. 

Kampioen zijn is plezant ...

Hamme 24 credit Yefrifotos podium heren.jpeg (202 KB)

Info/uitslagen Flandriencross klik hier

Fotocredit Yefrifotos

reactie






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!