Thomas Sneyers ziet dat het de goede weg op gaat met zijn Crelan-Corendon Cyclocross Team

Thomas Sneyers ziet dat het de goede weg op gaat met zijn Crelan-Corendon Cyclocross Team

Met overwinningen van Marion Norbert-Riberolle, zaterdag in de Kasteelcross Zonnebeke, en Emiel Verstrynge, zondag in Benidorm, was de groenwitte formatie van Crelan-Corendon dit weekend weer twee keer aan het feest. Het team breidt zo een vervolg aan een succesvol verlopen BK. Iets wat teammanager Thomas Sneyers zichtbaar deugd doet.

"Het duurde even alvorens we onze eerste TV-cross konden winnen, maar de laatste weken draait het best wel goed", vertelt Thomas Sneyers. "Zowel bij de mannen elite als bij de vrouwen elite steken er drie toppers boven de anderen uit. Renners en rensters die allen deel uitmaken van een Worldtourploeg. Om daar een voet naast te zetten is echt niet evident. Nog voor het BK hadden we voor onszelf al eens de rekening gemaakt. En die was best positief. Met Manon Bakker, Marion Norbert-Riberolle en Sanne Cant hebben we al drie dames in onze rangen die wisten te winnen. In het geval van Manon zelfs een wereldbekerwedstrijd. Inge van der Heijden is de laatste weken ook sterk bezig. Enkele podiumplaatsen bewijzen dat. Bij de mannen is Joran Wyseure ook stilaan terug in vorm aan het geraken. Dat we op dit moment van het seizoen al wat meer hadden verwacht van Laurens Sweeck en Toon Vandebosch klopt. Ze beseffen dat zelf natuurlijk ook wel. En wat Emiel Verstrynge betreft : zijn progressie is ook dit seizoen merkbaar. Met als voorlopig orgelpunt het behalen van de Belgische titel. Trouwens, over de Belgische titel gesproken : Die vijftiende titel van Sanne Cant laat nogmaals zien welke grote dame zij is in de geschiedenis van het Belgische veldrijden en zelfs de wielersport algemeen. Het was van alle vijftien de moeilijkste titel om binnen te rijven. En daarom misschien ook de mooiste."

Crelan-Corendon is een van de teams die toebehoren aan de ploeg van Christoph en Philip Roodhooft. Een tandem waarvoor Thomas Sneyers al vele jaren werkzaam is. De kans die hij nu gekregen heeft als teammanager wil hij dan ook met beide handen grijpen. "Ik ben Christoph en Philip enorm dankbaar dat ze me deze kans gunnen. Gedurende de voorbije jaren werd mijn takenpakket stelselmatig al uitgebreid. Al plak ik nu niet graag een titel op mijn huidige functie. Het nemen van de verantwoordelijkheid en het uitvoeren van de taken is veel belangrijker dan het naamkaartje."

Het komt er wel op neer dat Sneyers regelmatig moet hopen dat zijn teams deze van de broers Roodhooft het vuur aan de schenen leggen. En hen zelfs verslaan. "Dat wil ik inderdaad toch duidelijk onderstrepen. Het is niet zo dat wij zomaar onze wedstrijden in functie van bijvoorbeeld Mathieu van der Poel of Ceylin del Carmen Alvarado rijden. Integendeel. Concurrentie mag en moet er op een faire wijze zijn. En dat tegen elkaar. Zelfs als er bijvoorbeeld renners en rensters van andere teams zoals Baloise Trek Lions of Pauwels Sauzen-Bingoal meedingen naar de overwinning.", luidt het

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!