Michael Vanthourenhout wint Exact Cross Zonnebeke

Michael Vanthourenhout wint Exact Cross Zonnebeke

Michael Vanthourenhout heeft er met de Kasteelcross Zonnebeke een zege bij dit seizoen. Gianni Vermeersch en Tim Merlier werden respectievelijk tweede en derde

"Heel veel.", antwoordde Michael Vanthourenhout op de vraag hoeveel belang hij hecht aan zijn zege in de Exact Cross Zonnebeke.

Er vormde zich een kopgroep van vijf in de wedstrijd bij elite heren in de Kasteelcross Zonnebeke: Gianni Vermeersch, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier, Yordi Corsus en Lander Loockx. Laatstgenoemde maakte voorbij halfcross een slipper en wist de aansluiting niet meer te maken. Een beetje logischerwijze moest de jonge Corsus, die even de kopgroep leidde, ook laten betijen en dus ging de strijd voor de zege tussen de andere drie.

Vermeersch leek heel sterk en bood het langst weerstand tegen topfavoriet Vanthourenhout. Tim Merlier wisselde misschien een keertje te veel, waardoor hij telkens een kloofje moest dichten. Bovendien maakte hij een slipper. 

In de voorlaatste ronde versnelde de Europese kampioen richting de zege in de Exact Cross. Vermeersch bolde als tweede over de meet en kort achter hem werd Merlier derde.

Info/uitslagen Kasteelcross Zonnebeke klik hier

Fotocredit TFoto

Korte reacties top 3 , lees hier




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!