Marion Norbert-Riberolle solo naar winst in Kasteelcross Zonnebeke

Marion Norbert-Riberolle solo naar winst in Kasteelcross Zonnebeke

Marion Norbert-Riberolle heeft de Kasteelcross in Zonnebeke op haar palmares weten te zetten. De Crelan-Corendonrenster kende geen tegenstand en soleerde van start tot finish in deze Exact Cross. Larissa Hartog reed de hele wedstrijd op de tweede stek en consolideerde ook. Clara Honsinger kende een mindere start maar knokte zich naar de derde podiumplek.

Vermits er op zondag een wereldbekermanche in Benidorm op de veldritkalender staat, was het voor de organisatoren van de Kasteelcross Zonnbeke onmogelijk om de top van het veldrijden aan de start te krijgen op zaterdag. Maar een wedstrijd wordt nu éénmaal gereden met wie van start gaat. 

Bij de dames tekende Marion Norbert-Riberolle present en ze was ook meteen de absolute favoriete voor de zege bij elite dames. De Crelan-Corendonrenster stelde niet teleur en soleerde richting het hoogste schavotje van in de eerste ronde.  Na Otegem op maandag is het voor Marion haar tweede zege op een week tijd.

"Het was niet makkelijk om snel te rijden in de bochten. Maar een mooi parcours.", zei Marion. "Een leuk gevoel.", klinkt het over de zege. "Het was een goede keuze om hier vandaag te rijden en morgen af te reizen naar Spanje, voor de stage met de ploeg."

De Nederlandse Larissa Hartog onderscheidde zich van de rest van het rennerspak en reed de hele race op stek nummer twee. Clara Honsinger is niet de beste startster en dat was ook zo in Zonnebeke. De Amerikaanse kampioene verzeilde zowat tussen de vijfde en de tiende plaats maar stapsgewijs schoof ze op naar voor, met een derde plaats als resultaat.

Info/uitslagen Kasteelcross Zonnebeke klik hier

Archieffoto credit TFoto



Nieuwelingen en junioren (lees hier):




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!