2 Limburgse medailles op BK meisjes nieuwelingen 2de jaars

2 Limburgse medailles op BK meisjes nieuwelingen 2de jaars

Geen verrassing bij de tweedejaars nieuwelingen meisjes in Meulebeke. Zita Peeters maakte haar favorietenrol waar. En met Melanie Lemmens mocht er nog een Limburgse mee op het podium. Lisa Maes won het zilver.

"Vooraf had ik wel het vermoeden dat het tussen mezelf en Lisa Maes zou gaan", doet Peeters haar verhaal. "En mijn vermoeden kwam uit. Gewoontegetrouw was mijn start beter dan die van Lisa. Dat ze me na de tweede ronde wist bij te benen deed me niet twijfelen. Meestal rijden we samen met andere en oudere leeftijdscategorieën. Zelf koers maken is toch iets anders. In tegenstelling tot de verkenning woensdag lag het parcours er nu niet bevroren bij. De modder maakte het vandaag zeker ook zwaarder."

Echte tricolore is veel mooier

De 15-jarige renster van Acrog-Tormans was vorig jaar bij de eerstejaars ook al de beste van België. "In tegenstelling tot vorig jaar heb ik nu de echte Belgische trui gekregen. Als winnares bij de eerstejaars is het een witte trui met de kleuren van de Belgische vlag op. De echte tricolore trui is veel mooier. En ook mama zal blij zijn want een witte trui is moeilijker om weer schoon te krijgen.", aldus Zita

Opa eren

Voor Melanie Lemmens had het podium een speciale betekenis. "Ik ben zeer blij met deze prestatie. Een drietal weken geleden is mijn opa overleden. Dat ik hem kan eren met deze prestatie doet me enorm veel deugd. Regelmatig leek het ook wel of hij me voortduwde."

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

Vind info over het BK veldrijden 2024

op zaterdag klik hier
op zondag klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!