Sanne Cant verovert haar 15de Belgische veldrittitel

Sanne Cant verovert haar 15de Belgische veldrittitel

Het werd nog heel spannend maar Sanne Cant heeft in Meulebeke haar 15de Belgische tricolore bij elite dames te pakken. Laura Verdonschot finishte in het wiel en behaalt het zilver. Even later werd Marion Norbert - Riberolle derde, goed voor brons.

Na het startsignaal voor het BK veldrijden 2024 bij de dames waren alle favorieten goed weg. Laura Verdonschot maakte weliswaar een slipper in de eerste ronde maar positioneerde zich terug. Aanvankelijk zagen we Fleur Moors vooraan de race maar in de tweede ronde kregen we met Sanne Cant, Marion Norbert-Riberolle en Verdonschot een koptrio. Een versnelling van laatstgenoemde zorgde er voor dat Marion de rol vooraan moest lossen.

Net voor halfcross reed Cant op de steile klim als enige tot boven en pakte op die manier voorsprong op haar metgezelle. Maar de veelvoudige kampioene verslikte zich even later op een strook en tuimelde over de omheining.

We kregen opnieuw twee rensters aan de leiding en ook Riberolle naderde. Maar het werd een strijd met twee voor de titel, een spannende. Sanne Cant , met al haar ervaring, kon wederom wegrijden op de klim maar werd teruggegrepen. Finaal draaide ze als eerste op de piste en gaf daar haar positie niet meer prijs, met een 15de nationale titel als beloning.

BKM_6653 Sanne trui medaille.jpg (135 KB)

Cant zei vooraf dat ze vooral zou genieten van de wedstrijd, heeft ze dat gedaan? "Ja, op zich wel.", klinkt het, maar het was toch even spannend. "Ik baalde van de tuimel in de beek die ik maak. Een mooie voorsprong, die ik had, was ik terug kwijt. Ik moest even denken hoe ik het terug moest aanpakken. Want Laura kreeg natuurlijk vleugels."

Of het een taktische zet was?  Ik heb daarover nagedacht (lacht) om als eerste de piste op te draaien.", luidt het bij de veelvoudige kampioene, die haar afscheid aankondigt. Volgend veldritseizoen wordt haar laatste en dit is haar laatste BK "15 is mooi, klinkt ook beter als 16 en is beter te onthouden.", aldus Sanne.

BKM_6650 podium elite dames.jpg (204 KB)

Vind info over het BK veldrijden 2024

op zaterdag klik hier
op zondag klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!