Van der Poel wint ook op 1 januari 2024

Van der Poel wint ook op 1 januari 2024

Mathieu van der Poel heeft ook de GP Sven Nys op 1 januari 2024 op zijn palmares gezet. Wout van Aert werd op ruime achterstand van de wereldkampioen tweede en Pim Ronhaar derde. (fotocredit Yefrifotos)

Er valt dit veldritseizoen weinig tegen Mathieu van der Poel te beginnen. Al bij aanvang van de wedstrijd onderscheidden Van Aert en de wereldkampioen zich van de rest van het deelnemersveld. Tom Pidcock verzeilde iets te ver achterop en enkel Pim Ronhaar kwam nog in het spoor van beide heren.

Bij een tweede passage op de Balenberg zette Van der Poel de gas open en reed hij weg van zijn metgezellen, richting een volgende zege. Finaal werd Van Aert tweede, op bijna twee minuten van de winnaar. Ronhaar finishte nog een poos later, als derde.

Leuke dag

"Het was zeer technisch met die diepe sporen en gewoon enorm lastig.", legde Van der Poel uit na afloop. "Dat vind ik altijd wel het eerlijkste en het leukste. Wout legde meteen een fors tempo op en probeerde mij direct onder druk te zetten. Ik nam over en ik weet niet of hij een foutje heeft gemaakt, maar ik had ineens weer een mooi gat en dan heb ik redelijk foutloos gereden op dit rondje. Het was een leuke dag en ik heb ervan genoten. Het was lang geleden dat ik hier had gereden, maar het is altijd wel een leuke cross die me bovendien goed ligt", aldus Mathieu van der Poel.

 

Uitslagen GP Sven Nys in Baal klik

Meer reacties klik hier (indien beschikbaar)

Fotocredits Yefrifotos - bron reactie: X²O Badkamers Trofee







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!