Het wordt een GP Sven Nys met een extra

Het wordt een GP Sven Nys met een extra

Op nieuwjaarsdag zakken de veldrijders traditioneel naar Baal af voor de GP Sven Nys, nu de vierde manche van de X²O Badkamers Trofee. Het belooft op 1 januari een extra feestelijke editie te worden met de toppers aan de start en een extra sportieve uitdaging voor Thibau Nys ...

De GP Sven Nys wordt op 1 januari een nieuwe gelegenheid dit seizoen om Mathieu van der Poel en Wout van Aert samen in een race aan het werk te zien. Op de Exact Cross in Loenhout werd al verteld dat ook Tom Pidcock present zou tekenen in Baal. Even afwachten of we de Brit effectief op de deelnemerslijst zien verschijnen. > Update: V

Het is pas de derde keer dat Van der Poel en Van Aert op nieuwjaarsdag samen in actie komen. De wereldkampioen steekt er momenteel bovenuit en de balans voor Baal helt voorlopig al over naar hem. Van der Poel kwam er vier keer als winnaar uit de bus en Van Aert schreef de cross drie keer op zijn naam.

Extra uitdaging voor Thibau Nys

Voor Thibau Nys wordt het zijn eerste deelname als volwaardige prof. Een jaar geleden kon hij zich als belofte al een keer meten met de elite, toen moest Nys nog opgeven.

“Dat deed extra pijn”, blikt Nys terug. “Alles draaide in de soep. Ik had een slechte dag, stootte daarna nog eens mijn pols tegen een paaltje, … Allemaal heel vervelend. Maar opgeven in Baal, dat gaan we niet meer doen.”

Donderdag kwam Nys nog ten val in Diegem, maar dat blijft zonder gevolgen. “Ik was heel teleurgesteld dat ik uit de wedstrijd moest stappen, maar het had geen zin om verder te rijden. Ik kon geen kracht meer zetten en de eerste minuten voelde het niet goed aan. Gelukkig kregen we snel de bevestiging dat alles in orde is. Ondanks die val houd ik een goed gevoel over aan Diegem. Het was de eerste keer in een aantal weken dat ik me zo goed voelde. Ik zat goed in de wedstrijd en had veel controle. Dat geeft vertrouwen voor de komende weken.”

Sven Nys heeft voor zoon Thibau in Baal alvast een extra uitdaging in petto. Als hij een eerste keer de GP Sven Nys bij de elite weet te winnen, zal de naam van de wedstrijd veranderen in de GP Thibau Nys. Hoe dit ter sprake kwam, kan je bekijken op onderstaand filmpje van de X²O Badkamers Trofee

“Als je kijkt naar wie er aan de start staat, dan zal het nog niet voor dit jaar zijn”, lacht Thibau. “Ik hoop vooral mijn niveau te halen. Word ik negende, dan zal ik daar tevreden mee zijn. Kan ik meestrijden voor het podium, dan is dat mooi meegenomen. Het parcours zal er heel zwaar bij liggen, met stroken waar je diep in de modder zakt. Dat heb ik wel graag. Ooit hoop ik de wedstrijd wel eens te winnen, maar nu kijk ik er vooral hard naar uit om voor eigen volk te crossen.”

Info GP Sven Nys klik

Fotocredit TFoto - tekstbron: X²O Badkamers Trofee/Golazo

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!